Goed nieuws voor de woningzoeker: Breecamp-west wordt versneld gebouwd met zo’n 600 woningen

Bouwplan Breecamp-West
Bouwplan Breecamp-West
Foto: Gemeente Zwolle

Aanvankelijk wilde Zwolle Breecamp-west pas over een jaar of drie gaan bouwen, maar dit wordt vervroegd. En dat is goed nieuws voor mensen die een betaalbare woning zoeken.  Het gebied Breecamp-west is zo ongeveer tussen Stadshagen, ‘s-Heerenbroek en de Mastenbroekerpolder. Inmiddels is er een visie hoe het gebied eruit moet gaan zien als de woningen er staan.

De grond is in handen van BPD | Bouwfonds en Roosdom Tijhuis en zij hebben inmiddels de ambities, doelen en uitgangspunten voor het gebied geformuleerd. Monique Schuttenbeld, wethouder gebiedsontwikkeling Stadshagen zegt: “Het wordt een mooie nieuwe buurt aan de rand van de stad en in het groene landschap van de polder Mastenbroek, die ook straks nog steeds herkenbaar en voelbaar is in het gebied. Vanwege de grote vraag naar betaalbare woningen in Zwolle willen we Breecamp-West nu versneld benutten.”

Betaalbare woningen

André la Rivière, ontwikkelingsmanager bij BPD zegt: “Voor het opstellen van de visie is gebruik gemaakt van alle ingrediënten die voor een succesvol landschappelijke ontwikkeling van belang zijn. De gebiedsontwikkeling Breecamp-West sluit bij uitstek aan bij onze ambities om betaalbare woningen te realiseren. Daarnaast zijn wij verheugd dat ook de gemeente Zwolle deze locatie versneld tot ontwikkeling wil brengen om zo te voldoen aan de grote vraag naar woningen in de gemeente Zwolle.”

Sluitstuk Stadshagen

Breecamp-West is het sluitstuk van de ontwikkeling van Stadshagen. De locatie ligt – vanuit Stadshagen gezien – aan de andere zijde van de Hasselterweg en dicht bij ’s-Heerenbroek. Monique Schuttenbeld zegt hierover: “Gezien de ligging vinden wij het belangrijk om naast de omwonenden ook onze buurgemeente Kampen goed te informeren en mee te nemen bij de ontwikkeling van Breecamp-West. De ontwikkelaars hebben dit op een goede manier georganiseerd en wij als gemeenten hebben onderling ook constructief overleg gehad over de plannen.”

Het is nu aan de Zwolse raad om in te stemmen met de visie en dan komt er een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Dit proces duurt een jaar en daarna kan er worden gebouwd, mits de procedures een beetje soepel lopen.

Lees ons dossier over Bouwen en Wonen in Zwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen