Bestaans(on)zekerheid: praat mee tijdens de stadsdialoog voor een armoedevrij Zwolle

Foto: Pixabay

De volgende stadsialoog Zwolle armoedevrij – op 1 december – gaat over bestaanszekerheid. Tijdens de stadsdialoog is iedereen welkom om zijn of haar mening en ervaring te delen. Als professional heb je in je werk misschien te maken met bestaans(on)zekerheid van inwoners. Of als inwoner heb je mogelijk vragen of stoei je met je eigen bestaanszekerheid. Wat zijn je zorgen? Wat wil je graag weten?

Om 09.00 uur wordt afgetrapt met een warm welkom en staan er diverse bewonersinitiatieven klaar om te vertellen hoe zij bijdragen aan bestaanszekerheid. Een uur later is het woord aan wethouder Michiel van Willigen, wethouder Armoede en Schulden, en deelt zijn visie rondom bestaanszekerheid en gaat in gesprek met aanwezigen.

Maartje Bekkers (strategisch adviseur sociaal domein) vertelt over de ontwikkelingen die in Zwolle zijn rondom bestaanszekerheid en welke ondersteuning de gemeente hierin kan bieden. Ze gaat graag met aanwezigen in gesprek: wat zou de gemeente nog meer kunnen doen en wat kunt u zelf of kunnen organisaties in de stad nog meer doen om de bestaanszekerheid van Zwollenaren te vergroten?

Vervolgens is er een panelgesprek. Er komen twee professionals die zich bezighouden met het thema bestaanszekerheid en twee Zwollenaren aan het woord die stoeien met hun bestaan. Zij delen hun zorgen en ideeën over het thema en vragen u in de zaal om ook bij te dragen aan het gesprek. Om 12.00 uur is er nog een lunch waarbij meegepraat kan worden over het thema bestaanszekerheid.

Aanmelden voor de stadsdialoog kan tot uiterlijk 27 november door te mailen naar [email protected]. Allergieën of dieetwensen? Geef het bij het aanmelden door.

De stadsdialoog wordt gehouden in de Panoramazaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein. Aanvang is om 09.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen