Sparta Zwolle kent een goed begin van het zaalseizoen

Topschutter Matthias van Pijkeren

Sparta Zwolle trapte het zaalseizoen in de Overgangsklasse B af tegen KIOS Ruinerwold. Na een flitsende start bleef het een wedstrijd lang spannend, waarbij Sparta uiteindelijk aan het langste eind trok: 23-21.

Sparta Zwolle schoot vanaf het begin goed uit de startblokken  had na vijf minuten al een voorsprong van 6 tegen 1. Een time-out van KIOS zette de ploeg op scherp de achterstand werd snel ongedaan gemaakt. Ondanks de inhaalrace bleef Sparta Zwolle aan de goede kant van de score en ging de rust in met een 12-11 voorsprong. In de tweede helft hielpen Matthias van Pijkeren en Rick den Otter Sparta hoogstpersoonlijk Sparta door moeizame fases heen. Zij eindigden de wedstrijd met respectievelijk 7 en 8 doelpunten. De overwinning, 23-21, geeft Sparta de gewenste start van een strijd in een zeer competitieve poule. Volgende week zal in en tegen Heerenveen op zoek worden gegaan naar het juiste vervolg.