Wouter Harbers en Marianne Selleger komen naar Zwolle voor een koffieconcert

Pianist Wouter Harbers en zangeres Marianne Selleger
Pianist Wouter Harbers en zangeres Marianne Selleger
Foto: Robert Cekov

Op een doordeweekse ochtend wegdromen bij de mooiste klassieke muziek? In september opende pianist Wouter Harbers zijn serie koffieconcerten in Zwolle met meer dan 350 bezoekers. Deze maand nemen hij en zangeres Marianne Selleger de liefhebbers mee op een muzikale reis door de tijd.

Zes jaar geleden hoorde Wouter Marianne het Ave Maria zingen. Onder de indruk van haar warme altstem en muzikale overtuigingskracht maakte hij kennis. Ze besloten om samen te werken en begonnen in een klein theater in Zeist hun eerste programma: van Bach tot Brel. De bezoekers smulden ervan. Wat klein begon is uitgegroeid tot een tournee: Wouter en Marianne spelen het programma deze oktober op veertien locaties door heel Nederland. Op 18 oktober is Zwolle aan de beurt. Iedereen is hartelijk welkom in de Plantagekerk. Bij een koffieconcert hoort natuurlijk koffie: die staat vanaf 10:00 uur voor u klaar. Klokslag half 11 stappen Wouter en Marianne in hun muzikale tijdmachine en reizen ze terug naar 1723 voor het eerste stuk van Bach. Via het werk van tien generaties componisten leveren ze de luisteraars aan het einde van het concert gelukkig weer af in het heden.
In de 21e eeuw zijn er handige computers uitgevonden, waarmee muziekliefhebbers thuis een ticket kunnen reserveren via www.koffieconcerten.nl. Zo is iedereen  verzekerd van een plek in de zaal. De entree is gratis, maar er is wel een collecte na afloop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen