Auto rijdt speelplein kinderopvang ’t Werkel op: één kind en bestuurder raken gewond

Kinderdagverblijf 't Werkel
Kinderdagverblijf 't Werkel
Foto: Google Maps

Een kind is vanmorgen gewond geraakt toen door nog onbekende oorzaak een auto op het speelterrein van kinderopvang ’t Werkel aan de Dijkgraafhof in Zwolle belandde. Ook de bestuurder van de auto raakte gewond. De bestuurder zou onwel zijn geraakt.

De politie meldde dat bij het eenzijdige ongeval een kind licht gewond is geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht. Ook de bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten werden in grote getale opgeroepen. Twee brandweerwagens en drie ambulances kwamen ter plaatse. Er waren in eerste instantie ook twee traumahelikopters opgeroepen, maar die zijn even later weer afgemeld. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De politie doet ter plaatse onderzoek.

Vermoedelijk is de automobilisten van middelbare leeftijd, onwel geraakt toen ze de rotonde vanaf de Werkerlaan naderde. Ze reed over meerdere stoepen, door het gras tot op het terrein van de kinderopvang.

De politie zoekt nog wel naar getuigen van het ongeval. Ook wil men in contact komen met mensen die eerste hulp hebben verleend. Ook wordt gezocht naar camerabeelden van onder meer mensen die op het tijdstip van het ongeluk op de Werkerlaan of Mastenbroekerallee reden. De politie in Zwolle is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen