Taskforce Huisartsentekort en vier jonge huisartsen openen huisartsenpraktijk Hanzehart in Zwolle

De huisartsen Loman, Vleeming, Van der Laan en Sollie van Hanzehart
De huisartsen Loman, Vleeming, Van der Laan en Sollie van Hanzehart
Foto: Huisartsenpraktijk Hanzehart

Huisartsenpraktijk Hanzehart opent in september de deuren van de nieuwe praktijk om het tekort aan huisartsen in Zwolle op te lossen. Vier jonge huisartsen gaan de praktijk runnen aan de Dokter Stolteweg 96.

De taskforce Huisartsentekort Zwolle, dat bestaat uit gemeente Zwolle, Huisartsenverening Regio Zwolle, Medrie en het Zilverenkruis, heben de afgelopen maanden hard gewerkt om het huisartsentekort in Zwolle op te lossen. En dat heeft als resultaat dat vier jonge en vooral gedreven huisartsen een nieuwe praktijk openen. De huisartsen zijn Dr. Loman, Dr van der Laan, Dr. Vleeming en Dr. Sollie.

Op dit moment zitten de huisartsenpraktijken in Zwolle overvol en met de problemen met huisartenpraktijk deBolleBieste zitten veel mensen zonder eigen huisarts. Dit probleem wordt dus voor een deel opgelost met de nieuwe praktijk die wordt gevestigd aan de Dokter Stolteweg. In verband met de verbouwing zal de praktijk zich de eerste weken tijdelijk vestigen in de huisartsenspoedpost aan de Dokter van Heesweg 2 in Zwolle. De praktijk is geopend voor patiënten binnen de postcodegebieden: 8011, 8012, 8021, 8022, 8023, 8025.

Eén van de nieuwe huisartsen zegt: “Met het openen van een nieuwe huisartsenpraktijk hopen we een oplossing te bieden aan het huisartsentekort in Zwolle. De huisartsenpraktijk staat voor zinvolle zorg dichtbij. We bieden zorg op maat met persoonlijke aandacht. We hebben een mooi team klaarstaan en met z’n allen staan we te popelen om van start te gaan en persoonlijke zorg te bieden aan de Zwolse patiënten!”

Ook zegt ze: ”Aangezien wij een compleet nieuw praktijk zijn, zullen wij op het begin nog met een lage bezetting werken. Dit betekent dat elke huisarts één à twee dagen in de week aanwezig zal zijn en u dus verschillende huisartsen kan treffen. Op het moment dat de praktijk voldoende is gegroeid willen wij toewerken naar twee huisartenduo’s. Dit betekent dat patiënten dan twee vaste huisartsen zult hebben.”

Op de website is het inschrijfformulier te vinden en meer informatie over de praktijk: www.huisartshanzehart.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen