Tegenslag dahliakwekers: dahlia’s moesten uit de grond worden gehaald, open dag op één kwekerij

Foto: Dahliavereniging Rondom de Peperbus

De dahlia’s van Dahliavereniging Rondom de Peperbus staan in volle bloei. Althans, dat zou ieder jaar rond deze tijd het geval zijn. Echter is er op één van onze tuinen iets goed mis. Door de vele regenval van de afgelopen maand is een groot deel van de dahliaknollen op de Wezenlandentuin gaan rotten en zijn ze uit de grond gehaald en weggegooid. Op 2 september wordt alleen tussen 10.00 en 12.00 uur een XL-bloemenverkoop verkoop gehouden. De Ruusbroectuin gaat wel open voor bezoekers.

Tijdens de Open Dag is er van alles te beleven op de Ruusbroectuin. Zo start er op verschillende momenten een rondleiding door de tuin en zijn leden, die goed herkenbaar zijn in roze of groene polo, te bevragen om meer te vertellen over de verzorging van dahlia’s. Want hoe stek, dief of rooi je de dahlia nu precies? Er is verkoop van dahlia’s en boeketten en je doet ideeën op hoe je je boeket het best kunt schikken. Betalen kan eenvoudig met een QR-code. Zou je zelf bij een vereniging dahlia’s willen kweken? Kom sfeer proeven en wie weet word je net zo enthousiast als wij. Op www.dahliazwolle.nl vind je alvast meer informatie over het lidmaatschap.

Je bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen op de tuin (Ruusbroecstraat, tegenover de brandweer) van 10.00 – 15.00 uur. Er verschillende activiteiten en tussendoor geniet je natuurlijk van iets lekkers bij de koffie of thee in het Dahlia-café.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen