Nieuwe Naam: IPSO Centrum IntermeZZo, voor leven met en na kanker

IntermeZZo-directeur Corine den Hollander
IntermeZZo-directeur Corine den Hollander
Foto: IntermeZZo

IntermeZZo het centrum voor leven met en na kanker is sinds de start in 2010 aangesloten bij brancheorganisatie IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie). Met een nieuw logo maakt IntermeZZo dat vanaf nu ook zichtbaar.

“Het is belangrijk dat IntermeZZo wordt herkend als IPSO-centrum”, zegt IntermeZZo-directeur Corine den Hollander. “Gaandeweg wordt IPSO steeds meer een merk. Een kwaliteitsmerk voor gasten van ons centrum. IntermeZZo heeft de A-status vanwege het uitgebreide programma, de kwaliteit van het aanbod en de locatie.”

KWF investeert in IPSO

Sinds 2022 is er een nauwe samenwerking tussen KWF en IPSO. Samen timmeren ze flink aan de weg om het belang van psychosociale zorg bij kanker onder de aandacht te brengen van politiek en zorgverzekeraars. Ook financieel investeert KWF in alle 81 IPSO-centra in Nederland. Met zestien miljoen euro van KWF kan elk IPSO-centrum tot en met 2025 een betaalde kracht aannemen en wordt de brancheorganisatie IPSO ondersteund.

Groeiende vraag

Op dit moment leven meer dan achthonderdduizend mensen met of na kanker. De verwachting is dat dit er in 2030 1,4 miljoen zijn. Een toename van vijfentwintig procent. Dat maakt dat IntermeZZo zich voorbereid op een groeiende vraag aan psychosociale ondersteuning. Jaarlijks komen er nu al zo’n veertienhonderd gasten bij IntermeZZo binnen. Samen zorgen zij voor achtduizend bezoeken. Een onderdeel van de voorbereiding op groei is dat IPSO Centrum IntermeZZo, voor leven met en na kanker opnieuw vrijwilligers werft. Interesse? Kijk op www.intermezzo-zwolle.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen