Vakantie Zwollenaren Thijs en Kevin eindigt dramatisch met een uitgebrande camper bij Nancy

Foto: Kevin Bodde Harmens

Een prachtige vakantie, welke dramatisch eindigde, zo begint Kevin Bodde-Harmens zijn facebookpost. Samen met Thijs Harmens-Bodde was hij op de terugweg naar huis toen het bij Nancy vreselijk mis ging. ”Lichamelijke ongedeerd, maar de angst is vreselijk”, schrijft hij.

”Wij reden rustig vlak voor Nancy. Er komt een auto met een caravan naast ons rijden en die wenkt ons dat er iets achter de camper gaande is. De eerste gedachten waren gelijk dat de fietsen van de camper waren gevallen. De camper maakte geen lawaai, er brandde geen lampje, dus mogelijk dat deze er waren afgevallen. Wij kijken vervolgens beiden in de zijspiegels en zien achter ons veel zwarte rook. Op het moment dat we weer naar voren kijken, zien we een enorme steekvlam voor ons.Thijs stuurt gelijk richting de vluchtstrook, maar hij schreeuwde gelijk dat we niet meer konden remmen. Ik schreeuwde naar Thijs dat hij met alle geweld de handrem omhoog moest trekken. Dat deed hij en wij kwamen we tot stilstand. Ik ben er uitgesprongen om te kijken wat er gaande was. Ik zag dat de camper al in de brand stond aan de gehele onderzijde, maar ik zag dat Thijs er nog niet uit was. Door de paniek die er ontstond wilde de gordel niet los, omdat deze in de beveiliging was geschoten. Uiteindelijk schoot hij los en is hij gelukkig zonder kleerscheuren er ook uitgekomen., maar vijf  minuten later was de hele camper weg.”

De beide mannen zijn alles kwijt behalve de telefoons en de kleren die ze aan hadden. Gelukkig kwamen hulpdiensten toegesneld. Kevin Bodde: ”Lieve Franse werklui stopten en brachten ons water.De brandweer kwam even later naar ons toe en zeiden dat de mogelijke oorzaak een losgeschoten brandstofslang was. Door de hitte is alles op de enorm warme motor geslagen en gelijk in de brand gegaan. We hadden een super goede camper bij ons, maar dit is gewoon domme pech.” De beide mannen zijn enorm ontdaan door de angst en moe door de overlevingsdrang waarop het lichaam overschakelt. Kevin: ”Wij zijn weer thuis, waar veel tranen de hele nacht en vanmorgen vloeiden…”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen