SMS-bom Veluwe heeft wellicht ook te maken met een snelkraak in Zwolle

Beeld van de verdachten van de snelkraak in Zwolle
Beeld van de verdachten van de snelkraak in Zwolle
Foto: Opsporing Verzocht

De Veluwse politie heeft dinsdagavond zo’n 7000 mensen een sms gestuurd in verband met een snelkraak op een Ermelose juwelier. De politie vermoedt dat deze snelkraak verband houdt met een kraak in de Zwolse binnenstad op 1 september.

De snelkraak in Ermelo was op 26 oktober en via een sms-bom hoopt de politie op meer informatie. De krakers gingen er met sieraden in grote witte tassen er vandoor. De politie denkt de daders ook verantwoordelijk zijn voor een snelkraak op een juwelier in de binnenstad van Zwolle op 1 september. Dinsdagavond worden in Opsporing Verzocht beelden getoond van de verdachten van de snelkraken in Ermelo en Zwolle.

De snelkraak bij een juwelier aan de Melkmarkt was om 05.00 uur in de ochtend donderdag 1 september 2022. De twee daders leken precies te weten waarvoor ze kwamen en zelfs een luid alarm weerhield hen er niet van aanzienlijk wat sieraden buit te maken. Op bewakingsbeelden is het duo alleen lopend te zien. Het is goed mogelijk dat ze in de omgeving een scooter of ander vervoermiddel hadden klaarstaan.

Kort voor de snelkraak is in de buurt van de juwelierszaak, in de Nieuwstraat, een auto gefilmd. Die reed tegen het verkeer in in de eenrichtingsstraat. Het is mogelijk dat de daders in die auto hebben gereden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen