Djopzz VC Zwolle topvolleybal voor laatste duel al grotendeels op sterkte voor het nieuwe seizoen

Foto: VC Zwolle

Nog voor het laatste duel van de competitie wordt gespeeld – zaterdag in en tegen Borne waarbij de derde plek op het spel staat – heeft Djopzz VC Zwolle topvolleybal de selectie voor volgend seizoen al flink op orde.

Het allerbelangrijkste is op dit moment de derde plaats in de huidige competitie. Die moet zaterdag in Borne worden veiliggesteld. Maar achter de schermen wordt bijna net zo hard gewerkt voor de selectie voor het nieuwe seizoen. Een groot deel van de huidige selectie blijft spelen voor VC Zwolle. Spelverdeelsters Charlot Vellener en Sanne Konijnenberg, midden Emily Silderhuis, passer-lopers Jet Kok, Lara Hendricks, Lisa Nobel en Susan Schut, diagonaal Tess de Vries en libero Yara van de Ven hebben een handtekening gezet voor nog een seizoen. Ook komen twee nieuwe speelsters naar Zwolle. De 18-jarige libero Veerle Buchwald en de 20-jarige diagonaal Britt Rössler komen beiden over van de kampioen in de Topdivisie, Alterno Apeldoorn. Hierdoor is de selectie voor hoofdtrainer Pascal Veneman voor het seizoen 2023-2024 al 11-koppig.

Vijf speelsters vertrekken. Kim de Wild, Daantje Vennik, Sanne Wagener en Nicole van de Vosse en ook aanvoerder Nynke Hofstede heeft te kennen gegeven weg te gaan.

Veneman is blij met de selectie: ”Het is mooi dat we een groot deel van het huidige team in Zwolle hebben kunnen vasthouden en dat we twee talentvolle speelsters hebben kunnen vastleggen. Daarmee hebben we een solide basis, die we de komende tijd nog gaan uitbouwen. Wel zijn we nog op zoek naar goede aanvullingen op de middenpositie.” Ook is een nieuwe assistent-trainer welkom bij de club.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen