Bekerfinale Landstede tegen Leiden tot de laatste seconden ‘bloedstollend’

Het cruciale moment waarbij Toro Barea net niet bij de bal kan
Het cruciale moment waarbij Toro Barea net niet bij de bal kan
Foto: Still

Een klein foutje, 2.8 seconden te gaan en een stand van 70-72, nekt Landstede Hammers in de bekerfinale tegen ZZ Leiden, zorgde ervoor dat Landstede Hammers ook de vijfde bekerfinale niet in winst om kon zetten. Landstede Hammers gooide 2.8 seconden voor het einde een mogelijke bekerwinst weg.

Het zit Landstede Hammers niet mee in bekerfinales. Het was de vijfde finale die de Zwollenaren speelden en vier werden er al verloren. Met ZZ Leiden als tegenstander, die in de vorige bekerfinale Landstede de baas was, werd het een finale om van te dromen. Met als uiteindelijke resultaat dat het weer net niet was.

Landstede kwam als beste uit de startblokken en counterde binnen vier minuten naar een voorsprong van 16 tegen 9, een lekker begin dus. Maar nog voor het verstrijken van het eerste kwart kwam Leiden langszij. In de tweede periode liep Leiden langzaam uit naar een voorsprong van vijf punten om vervolgens in de derde periode de voorsprong te zien verdampen. De vierde periode kwam Leiden opnieuw op voorsprong en het werd een strijd om iedere centimeter parket in Victorium, dat goed gevuld was met publiek. Landstede zag de achterstand oplopen naar acht punten en minder dan vier minuten op de klok leek het een kansloze missie te worden. Maar de Zwollenaren toonden veerkracht en met nog 21 seconden te gaan was het verschil nog slechts drie punten.

Bloedstollend

Het slot van de finale had bijna geschreven kunnen worden door Alfred Hitchcock, zo spannend. Bloedstollend, zelfs. In de laatste 21 seconden miste Maarten Bouwknecht twee vrije worpen voor Leiden en vervolgens was het Landstede dat een benutte strafworp van Felix Ternis terug kwam tot op twee punten. Toen was er nog negen seconden te spelen,  De tweede strafworp zou natuurlijk gemist moeten worden om vervolgens in de rebound tot scoren te komen. Boyd van de Vuurst de Vries miste vanuit de hoek de basket en de bal werd door Roeland Schaftenaar nipt voor de handen van Zwollenaar Arnoldo Toro Barea weg en uit het veld getikt. Ternis meldde zich voor de ingooi met nog 2.8 seconden op de klok. Ternis twijfelde en twijfelde en besloot de bal op Toro Barea te gooien. Net een halve meter te hoog waardoor Landstede heel duur balverlies leed en ook de wedstrijd verloor. Het werd uiteindelijk 70-72 en voor de vijfde keer verlies in de bekerfinale.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen