Vrouw glipt door de poortjes van het station Zwolle en duwt vrouw omver en dat heeft nodige gevolgen

Foto: Politie Zwolle

De politie vraagt zich af wie op 6 januari een vrouw duwde op station Zwolle omdat ze gratis door de NS-poortjes wilde glippen. Op camerabeelden is te zien hoe ze achter een 68-jarige vrouw gaat staan om zo achter haar door de poortjes te kunnen lopen.

De vrouw uit Dalfsen spreekt haar hierop aan en probeert haar tegen te houden. Daar was ze blijkbaar niet van gediend, wat ze gaf haar een duw waardoor de vrouw komt te vallen en liep daarbij ernstig letsel op, zoals een breuk in haar dijbeen en moest daaraan worden geopereerd. Naar verwachting is ze in april weer hersteld. De duwende vrouw heeft haar nog wel overeind geholpen, maar liep daarna weg terwijl de vrouw nog dubbel gebogen staat van de misselijkheid door de val en omdat ze pijn heeft. De politie denkt dat het niet de bedoeling is geweest om de vrouw zoveel letsel te bezorgen, maar ze had een vermoeden kunnen hebben dat als je iemand omver duwt letsel kunt veroorzaken.

De vrouw krijgt de kans om zichzelf aan te geven. Als ze dit niet doet dan worden de beelden ongeblurd openbaar gemaakt in het tv-programma Plaats Delict van RTV Oost. De vrouw krijgt een week de tijd. Dat kan op het politiebureau of via 0900-8844. En voegt er aan toen: ”Hopelijk zien we je snel!”

Ook vraagt de politie wie de vrouw herkent om zich te melden via de gratis tiplijn is 0800-6070.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen