Tips: wat kun je allemaal doen in Zwolle?

Foto: Team - Digital Newsgroup (DNG)

In Zwolle is altijd wat te beleven. Er worden tal van evenementen georganiseerd in deze gezellige stad en ook als toerist hoef je je er zeker niet te vervelen. Verblijf je in Zwolle of omgeving voor een leuk weekend weg of een vakantie? Dan is het zeker aan te raden de stad en alle bezienswaardigheden te bezoeken. We geven je de volgende tips zodat je de stad beter kunt leren kennen, er je hart kunt ophalen met shoppen of gewoon lekker relaxt op een terrasje gaat zitten.

Als je een bezoek brengt aan Zwolle, dan kun je als shopper je hart hier zeker ophalen. Het winkelaanbod in de stad is uitgebreid en zeer gevarieerd, zodat er voor iedereen leuke en aantrekkelijke winkels te vinden zijn. Ben je dol op kleding kopen, wil je graag snuffelen in boekwinkels of zoek je nieuwe schoenen? De kans is groot dat je in Zwolle slaagt en met volle tassen huiswaarts keert. Het centrum van de stad biedt je de garantie voor een gezellig en geslaagd dagje winkelen.

Cultuur ontdekken

Ben je meer van het cultuur proeven? Ook dan ben je Zwolle aan het juiste adres. Je vindt er tal van culturele instellingen die een bezoekje meer dan waard zijn en denk ook eens aan het volgen van de kunstroute in de binnenstad. Altijd bijzonder om te doen en deze kun je te voet afleggen. Wil je de stad liever eerst bewonderen met een elektrische fiets dames? Dan is ook dat geen probleem in Zwolle. Fietsend ben je al snel van de ene kant naar de andere kant van de stad en kun je bijvoorbeeld ook de beeldende kunst onderweg bewonderen.

Monumenten bezoeken

Zwolle kent tal van monumenten. Deze kun je het hele jaar door bezoeken maar tijdens de Open Monumentendag zijn er ook speciale fietsroutes uitgezet. Pak je elektrische fiets met middenmotor en bezoek de monumenten die je aanspreken. Zo heb je een leuke dag met tal van bezienswaardigheden in Zwolle en omgeving. Fietsen in de stad kun je natuurlijk altijd doen en overweeg zeker ook om eens de stad te verlaten om van de natuur te genieten. De fiets is een ideaal vervoermiddel in ons landje en je kunt er overal mee komen. Goed voor het milieu, voor je conditie en je ziet onderweg nog eens wat.

Vergeet de innerlijke mens niet

Als je een dagje Zwolle doet, heb je de smaak zo te pakken en ga je beslist nog een keer terug. Kijk van tevoren of er leuke evenementen worden georganiseerd waar je graag naartoe wilt of bekijk wat je allemaal wilt zien. Je dagje uit of vakantie is natuurlijk niet compleet zonder dat je ergens gaat eten of wat gaat drinken. Ook daarvoor vind je in Zwolle tal van gelegenheden. Zo is er voor ieders smaak wel wat te vinden en kun je er genieten in de vele restaurants en andere horecagelegenheden die de stad rijk is. Niet vergeten om met mooi weer natuurlijk ook nog even een terrasje te pikken.

Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met Team Digital Newsgroup (DNG)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen