Grootverzettegenkanker houdt bij IntermeZZo informatieavond over actie beklimming Mont Ventoux

Mont Ventoux, de kale berg
Mont Ventoux, de kale berg
Foto: Redactie

IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker, wil met een eigen team de zogenaamde kale berg, de Mont Ventoux op. Het is een sportieve en mentale uitdaging de beroemde berg omhoog te lopen of te fietsen voor het goede doel: KWF en IntermeZZo. Op donderdag 8 maart om 19.30 uur is er een informatieavond bij IntermeZZo over de mogelijkheden en de voorwaarden. De beklimming zelf is op 8 en 9 september, georganiseerd door de stichting Grootverzettegenkanker. Manager Corine den Hollander, die zelf meerdere malen de tocht ondernam, geeft informatie.

Eerdere deelnemers zullen vertellen hoe zij het hebben ervaren. Het is niet alleen een sportieve en mentale prestatie, het is soms een emotionele beleving. Iedereen die deelneemt is op de een of andere manier betrokken bij de ziekte kanker en de mensen die er door geraakt zijn. De een leeft zelf de met ziekte, de ander is naaste, en volgende heeft een dierbare verloren aan kanker. Het is een indrukwekkende happening van en met vele enthousiaste mensen.

Naast de sportieve en bijzondere beleving is het doel geld bijeen te brengen voor KWF en een lokaal goed doel. IntermeZZo is zo’n doel. Jaarlijks brengen kankerpatiënten en hun naasten er zo’n 6.000 bezoeken voor psychosociale begeleiding. Erkenning, herkenning en ontspanning staan centraal in de ruim 50 activiteiten waaruit patiënten en hun naasten kunnen kiezen. Om dit te bieden is geld nodig. IntermeZZo wil niet alleen incasseren, maar gaat met een eigen team de berg op en zoekt deelnemers die in het team willen meedoen. Iedereen die het leuk en uitdagend lijkt is 9 maart van harte welkom bij IntermeZZo aan de Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Aanmelden hoeft niet. Parkeren kan gratis voor de deur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen