Keije Solen de nieuwe Mattieu van der Poel in wording

Keije Solen
Keije Solen
Foto: CSE

De zestienjarige Keije Solen uit Zwolle stond het afgelopen weekeinde op de hoogste trede van het NK Veldrijden in Zaltbommel. In de modder langs de Waal legde hij al zijn tegenstanders ‘er op’. Hij droomt van een professionele carrière in de wielersport.

Keije solen volgt de wieleropleiding binnen het CSE en is bezig met 5 havo. Hij doet gespreid examen, zodat hij het fietsen goed kan combineren met het sporten. Keije deed afgelopen weekeinde mee aan het NK Cyclocross in Zaltbommel. Hij reed mee in de juniorencategorie (voor 17-en 18-jarigen). Zestig junioren stonden aan de start, allemaal op zoek naar de nationale titel. Waarbij Keije met het eremetaal ervandoor ging.

Keije is eerstejaars junior binnen de wielersport, wat deze overwinning ontzettend knap maakt. Het ware zware omstandigheden, met veel blubber en grote plassen door het regenachtige weer van de afgelopen weken.
Als ambitieuze sporter krijg je op deze unieke school de kans je talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen. Talenten kunnen zich volledig concentreren op hun sport, terwijl ze tegelijkertijd toewerken naar een schooldiploma. Naast sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen is er voor Keije op school ook ruimte voor informatie over voeding, kracht en mentale aspecten. Alles om bij te dragen aan zijn wens om topsporter te worden. Fietsen is 1 van de 19 verschillende sportopleidingen die je kunt volgen binnen het CSE. De Droom van Keije is duidelijk: prof worden. De ruimte die het CSE biedt om dagelijks te trainen tijdens de schooldag draagt een steentje bij aan zijn droom.

Solen
Keije Solen pakt zijn eerste nationale titel veldrijden

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen