Alvast een kijkje bij het IJsbeeldenfestival

De heer Dijkstra, een vaste bezoeker van het IJsbeelden Festival, was dit jaar de eerste bezoeker
De heer Dijkstra, een vaste bezoeker van het IJsbeelden Festival, was dit jaar de eerste bezoeker
Foto: Steenwijkerland Nieuws

In de IJsselhallen te Zwolle is tot 5 maart het IJsbeeldenfestival te zien. In totaal zijn 42 internationale kunstenaars bezig geweest om sneeuw- en ijssculturen te maken. Wij namen alvast een kijkje

De ijs en sneeuwsculpturen met het thema What a wonderful world zijn door de ijskunstenaren met de fijnste precisie en details gemaakt. De bezoekers maken bij een temperatuur van zo’n -10 graden een reis over de wereld en zien telkens nieuwe indrukwekkende sneeuw en ijsculpturen die een desbetreffende land symboliseert.

Voor het IJsbeeldenfestival werd zo’n 600.000 kilo aan verschillende soorten ijs gebruikt, wat veelal is gemaakt in Frankrijk van opgevangen regenwater.

Of het nu om bezienswaardigheden, gebouwen, dieren, of kledendracht gaat, het komt allemaal aan bod. In combinatie met licht en geluid is het IJsbeelden Festival een spektakel om te zien. In de IJsbar waar je omringd wordt door een ijsbeer, pinguïns walrussen en vissen kunnen bezoekers van 18+ een shotje Beerenburg of Jägermeister nuttigen. De witte sneeuwsculpturen waaronder een gigantische olifant die op het IJsbeelden Festival te zien is, zijn gemaakt, van sneeuwblokken die in Zwolle gedurende 6 dagen, 24 uur lang aangestampt zijn.

De heer Dijkstra, een vaste bezoeker van het IJsbeelden Festival, was dit jaar de eerste bezoeker en ontving van de organisatie een tegel van ijs.  Wie ook een bezoek wil brengen aan het festival kan dat doen tot en met zondag 5 maart en koop tickets online op www.ijsbeelden.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen