Kinderboek Ik ben Billie van Marèl Hultink ligt vanaf vandaag in de digitale boekhandel

Marèl Hultink, schrijfster van het boek Ik ben Billie
Marèl Hultink, schrijfster van het boek Ik ben Billie
Foto: Eigen foto

Schrijfster en illustrator Marèl Hultink schreef het kinderboek Ik ben Billie. Het is een voorleesboek dat gaat over zelfvertrouwen en jezelf zijn. En het gaat over diversiteit. Het boek is online te bestellen

De geboren en getogen Zwolse studeerde een aantal maanden geleden af als grafisch vormgever aan het Cibap. In haar vrije tijd tekent en schrijft ze. Zelf zegt Marèl dat het creëren van nieuwe karakters met een boodschap haar grootste passie is. ”Ik gebruik graag onderwerpen voor een verhaal die belangrijk zijn voor kinderen. Zoals het hebben van zelfvertrouwen en jezelf durven te zijn.”

”Het schrijven én illustreren van een kinderboek heb ik altijd al een keer willen doen. Toevallig moest ik voor mijn afstuderen van het Cibap een concept verzinnen. Met volle passie ben ik toen begonnen met het bedenken van een karakter die echt een voorbeeld kan zijn voor kinderen. Daar kwam uiteindelijk Billie de egel uit. Ik wilde haar een neutraal uiterlijk geven, zodat ieder kind zich in haar kan herkennen.”

‘Ik ben Billie!’ is een voorleesboek over zelfvertrouwen en jezelf zijn. Marèl: ”Het is een verhaal voor kinderen dat laat zien dat niet iedereen hetzelfde is en dat je goed bent zoals je bent. Billie is een egeltje en is altijd blij. Billie is gek op buitenspelen met haar vriendjes. Maar nu is Billie niet blij. Billie moet een bril, omdat ze niet goed kan zien. Billie wil helemaal geen bril. Waarom kan Billie niet hetzelfde zijn als haar vriendjes? Gelukkig komt Billie erachter dat haar vriendjes ook iets hebben waar ze niet blij mee zijn.”

Vanaf vandaag is het boek te koop in de webshop van Boekscout en vanaf maandag 7 november staat het boek ook op Bol.com

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen