Stemmen: Openluchtbad genomineerd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022

OLB Zwolle is genomineerd voor de hét Erfgoedvrijwilligersteam  2022
OLB Zwolle is genomineerd voor de hét Erfgoedvrijwilligersteam 2022
Foto: Openluchtbad Zwolle

Openluchtbad Zwolle is genomineerd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. Samen met Museumboerderij Wendezoele (Delden) en het Van Eesterenmuseum (Amsterdam Nieuw-West) wordt gestreden om de hoofdprijs van 10.000 euro. Stemmen kan tot en met 25 november, de prijsuitreiking is op 1 december. In totaliteit waren er 25 aanmeldingen.

Onder leiding Katheen Ferrier (voorzitter Unesco Commissie) werden de drie genomineerden gekozen. De prijs werd in 2020 in het leven geroepen als waardering voor een grote groep vrijwilligers uit de erfgoedsector.

Het Zwolse Openluchtbad stamt uit 1933 en werd ontworpen door architect J.G. Wiebenga in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. Om het bad te kunnen blijven exploiteren is in 1992 de ‘Vereniging Openluchtbad Zwolle’ opgericht. Dit gebeurde nadat de gemeente in 1989 het zwembad wilde slopen en de omwonenden het bad 77 dagen kraakten. Hiermee kregen zij voor elkaar dat het bad van de slooplijst gehaald werd en tot rijksmonument werd aangewezen. De vereniging draait bijna volledig op vrijwilligers. Iedereen kan lid worden met als voorwaarde dat er een paar uur vrijwilligerswerk wordt gedaan per seizoen. De vereniging telt meer dan 7.000 leden en 150 vaste vrijwilligers die zich langduriger inzetten. De vrijwilligers zijn enthousiast en betrokken en samen met de leden zorgen zij ervoor dat het Openluchtbad jaarlijks tussen de 60.000 en 100.000 bezoekers kan ontvangen.

Stemmen op het openluchtbad Zwolle kan via de website https://www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen/

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen