Willem P., kroongetuige in de Marumse zwembadmoord, meldt zich bij de politie

Foto: Pixabay

Willem P., de kroongetuige in de zaak die bekendstaat als de Marumse zwembadmoord, is dit weekend aangehouden. Kampenaar P. meldde zichzelf bij het politie. Hij kwam twee weken geleden niet opdagen bij de rechtbank in Groningen.

P. kreeg twintig jaar celstraf omdat hij opdracht had gegeven tot de moord op Jan Elzinga, maar is eerder vrijgelaten. Elzinga werd in 2012 door Pascal E. uit Zwolle doodgeschoten bij de ingang van het zwembad in Marum.

Volgens Pascal E. was het Elzinga’s vriendin Monique H., samen met haar broer Marcel, die achter de moordopdracht zat. De schoonfamilie van Elzinga werd dit voorjaar aangehouden. Al die jaren hield Willem P. zijn mond. Vorig jaar zomer kreeg de zaak een nieuwe wending toen Marcel en Monique en hun moeder Cobie van der L. werden aangehouden op verdenking van het geven van de opdracht van de moord. Maar zij blijven ontkennen. Ze werden aangehouden op verklaringen van Willem P., die als kroongetuigen werd aangewezen. P. ondersteunde zijn beweringen met sms-verkeer, dat uiteindelijk vervalst bleek te zijn.

Twee weken geleden moest P. getuigen in de rechtbank, maar hij meldde zich ziek. Sindsdien was hij onbereikbaar voor het OM, tot hij zich dus afgelopen weekend meldde bij de politie. P. is aangehouden omdat er een zogeheten bevel tot medebrenging tegen hem was afgegeven. Dat betekent dat hij vandaag door de politie naar de rechtbank wordt gebracht om te getuigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen