Politie houdt 18-jarige Drontenaar aan voor zedenzaak in Stadspark van Kampen

Groot onderzoek in het Stadspark in Kampen
Groot onderzoek in het Stadspark in Kampen
Foto: Politie.nl

De politie heeft een 18-jarige man als verdachte aangehouden voor een zedenmisdrijf afgelopen weekeinde in de omgeving van het Stadspark in Kampen. \

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Het park werd toen afgezet om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. Het meerderjarige slachtoffer werd direct opgevangen en er is uitgebreid met haar gesproken. Nadien heeft de politie ook met getuigen gesproken, en is er een buurtonderzoek uitgevoerd en is er gezocht naar beeldmateriaal ten behoeve van het opsporingsonderzoek. Aansluitend is er een getuigenoproep gedaan op zoek naar mensen die iets hadden gezien of gehoord. De verzamelde informatie heeft geresulteerd in het identificeren en het aanhouden van de verdachte afkomstig uit de gemeente Dronten.

Zedendelict

Dergelijke incidenten, zoals zedendelicten, hebben een grote impact op slachtoffers en het kan leiden tot maatschappelijke onrust. Bij zedenzaken is de politie altijd zeer terughoudend met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie. Dit is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. ”We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groter is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen hierbij op begrip”, zegt een politiewoordvoerder.

Camerabeelden

De politie herhaalt de oproep naar mensen die het één en ander hebben gezien of gehoord of anderszins meer weten en dit nog niet met de politie hebben gedeeld. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van camerabeelden die nog niet bekend zijn. Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. De verdachte is vandaag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen