Gemeente Zwolle gaat in gesprek met ‘vrouw met verzamelwoede’ aan het Almelose Kanaal

Het is inmiddels een bekend beeld aan het Almelose Kanaal
Foto: Redactie

Het is inmiddels een bekend verschijnsel aan het Almelose Kanaal: de grote hoeveelheid troep die wordt verzameld bij een woonboot. De verzamelwoede van de bewoonster is enorm en bij veel mensen een doorn in het oog. Gemeente Zwolle gaat nu in gesprek met de vrouw.

Al jarenlang verzamelt de bewoonster van de woonboot troep. Voor de struiken staan een aantal fietsen, maar wie achter de struiken kijkt vindt nog veel meer rommel en rotzooi. Vanuit de buurt komen met de regelmaat klachten over deze verzamelwoede. Voor de buurt is dit een doorn in het oog en vraagt de gemeente om actie. In de afgelopen jaren is met de regelmaat de verzamelde troep door de gemeente weggehaald, maar steeds weer sleept de woonbootbewoonster allerlei rommel naar haar boot.

Een man staat te kijken bij de fietsen van de bewoonster en vraagt hoeveel mensen op de boot wonen. Als het antwoord ‘een iemand’ is kijkt hij bedenkelijk. ”Wat moet iemand met zeven fietsen?”, vraagt hij zich af.

De vrouw woont in een vervallen woonboot. De man die hoofdschuddend staat te kijken vraagt zich af hoe het ‘daarbinnen’ zou moeten zijn. Dat weet niemand. De woonbootbewoonster is en blijft positief ingesteld en was onlangs bezig om de boot van binnen op te knappen. Ze komt met planken uit de boot naar buiten en zegt: ”Kijk, deze trek ik er zo uit. Binnenkort krijg ik een nieuwe vloer.”

De gemeente gaat binnenkort weer de rotzooi weghalen die in twee jaar tijd is verzameld. En ook volgt er een gesprek dat moet voorkomen dat ze weer aan het verzamelen slaat.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen