Boot van Wilma is een doorn in het oog

De verwaarloosde boot van Wilma aan het Almelose Kanaal
Foto: Redactie

De boot van Wilma aan het Almelose Kanaal is de buurt al jaren een doorn in het oog. De laatste tijd lijkt de verzamelwoede weer toe te slaan en troep wordt alleen maar groter.

Een wandelaar loopt hoofdschuddend voorbij en werpt een blik op de verzamelde goederen rondom de boot Almelose Kanaal. Het is inmiddels een ongelooflijke troep geworden. Buurtbewoners ergeren zich er al jaren aan: de verwaarlozing van en door de bewoonster. Een half jaar geleden werd nog ingebroken op de boot, ramen ingegooid en het enige dat is gebeurd is dat er een plank tegen het kapotte raam is gezet. Bewoonster Wilma is af en toe op de boot en slaapt er soms. Waar ze de rest van de tijd is weet niemand. ”Het schijnt dat ze nog wel eens aan de Willemskade is”, zegt een buurtbewoner. Maar zeker weten doet niemand het zeker.

Verzamelwoede

De laatste tijd sleept Wilma van alles mee naar haar boot. Welgeteld vijf fietsen, een tentje waarvan niemand weet waar het voor dient, een oude magnetron. Het is een ongelooflijke rommel rondom de boot en het wordt steeds erger. Af en toe verschijnt er politie, onder meer met een dwangbevel. Haar post slingert rond omdat de fietstassen overvol zitten. Daarin wordt de post gedaan omdat niemand bij haar aan boord kan of durft te komen. De loopplank is kapot en provisorisch gerepareerd. De ramen zijn kapot en er is geen stroom aan boord. ”Nog even en de fik wordt er ingestoken”, zegt een voorbijganger. ”Het valt me nog mee dat het met de jaarwisseling niet is gebeurd.”

Waar is Wilma

Niemand weet waar Wilma is. Ze wordt wel eens gezien in de buurt van de Willemskade, maar of ze daar ergens ook de nacht doorbrengt is niet duidelijk.  Af en toe komt ze aanfietsen, maar kan ook soms maanden achtereen niet worden gezien op haar boot. En dan is ze er in een keer wel weer en wordt ze gezien door de buurtbewoners. De situatie is bij de gemeente bekend en ook bij wijkbeheer. Maar sinds de inbraak is er niets gebeurd. Voor de buurtbewoners is het duidelijk dat er snel iets moet gebeuren omdat dit schrijnende geval niet langer kan.

Gezonken

Zo’n zes jaar geleden zonk de boot bijna. Vermoedelijk kwam dit door het opnieuw aansluiten van de waterleiding. Toen al kwam Wilma met de schrik vrij. Nu is de verwaarlozing zo groot dat er weinig meer aan te doen valt. Buurtbewoners hopen dat Wilma zo snel mogelijk hulp krijgt om de boel weer op orde te krijgen. ”Wilma is geen onaardige vrouw, maar ze kan niet omgaan met haar leven. Daar moet ze hulp bij krijgen, maar het schijnt dat ze dat niet krijgt of niet wil krijgen.”

Inmiddels is door de gemeente Zwolle een melding gedaan bij de afdeling Toezicht en Handhaving.

verwaarloosde boot Almelose Kanaal

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden