Gek op kerst: het mooiste kersthuis van Zwolle is van de familie Haverhoek aan de Verhulststraat

Het huis van de familie Haverhoek in kerststijl
Het huis van de familie Haverhoek in kerststijl
Foto: Familie Haverhoek

Als je niet op wintersport kunt, wat doe je dan? Dan ga je je huis in kerststijl brengen. De familie Haverhoek aan de Verhulststraat heeft het huis van top tot teen versierd. Het brein achter de versiering is Lisette, zij denkt alles uit en loopt daarbij het liefste voor de trends uit.

Veel mensen vinden het neerzetten van een kerstboom al ‘kerst genoeg’, maar voor de familie Haverhoek is het lang niet genoeg. Het zeskoppige gezin is gek op gezelligheid en ook kerst. Om het gezellig te maken hebben ze het hele huis versierd en dat is op zijn zachtst gezegd ‘goed gelukt’.

Het hoge huis is van onder tot boven behangen met lampjes en in de voortuin is er een winters tafereel gemaakt met rendieren en een kerststal. Zo hebben ze dit jaar geen kerstbomen in huis maar witte led-bloesembomen die versierd zijn als kerstbomen. De hele aankleding is hier verder op aangepast, waardoor de huiskamer een groot winterwonderparadijs is geworden.

De kinderen doen inmiddels ook mee met de passie van hun moeder. Op de eerste verdieping achter de ramen zijn vilten kerstbomen neergezet die zijzelf hebben versierd.

Naast de gezellige versiering vinden Piet en Lisette het ook belangrijk dat de kinderen meekrijgen dat er ook mensen zijn die het minder breed hebben. Daarom hebben ze dit jaar samen met de kinderen kleding en speelgoed uitgezocht en gedoneerd aan gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

In de toekomst zouden ze heel graag het huis in Amerikaanse stijl willen versieren. ”Dat uitbundige vinden we fantastisch! Alleen is de buurt er helaas nog niet klaar voor,’’ zegt Lisette.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen