Overlast Thomas a Kempisstraat en Vechstraat al jaren een probleem, buurtbewoners klagen steen en been

Zwervers, rondhangende jongeren zijn oorzaak dat vrouwen zich onveilig voelen
Foto: redactie

Een rondje Thomas a Kempisstraat en Vechtstraat leert dat de problemen er al jaren zijn. Sinds de winkelstraten zijn gerenoveerd komen de problemen nog sterker boven drijven. Ook op facebook wordt heftig gereageerd omdat het probleem niet allen de twee winkelstraten betreft, maar ook de straten er omheen.

Een reactie op facebook is: Dat er vrouwen niet langs durven is al jaren zo. En dat over de daklozen. Als Nederlanders niet verder geholpen worden. Al en die mensen die hierheen gehaald worden binnen hun procedure tijd al een woning hebben. Moet men toch even nadenken waar t fout is gegaan. Niet elke zwerver heeft n slechte jeugd gehad. Niet elke gebruiker van wat dan ook was voorheen dakloos. En ander vindt dat het tijd wordt dat er ingegrepen wordt in de buurt: Het zou tijd worden, al duizenden keren gemeld en gebeld en wat doen ze? langs rijden en door. Snap niet dat er niks aan gedaan wordt ze zitten gewoon overdag te drinken en ’s avonds komen er nog meer. Hoorde van de buurvrouw dat er vorige week 15 stonden te zuipen schreeuwen.

Er wordt gedeald en mensen worden lastig gevallen. Vrouwen durven niet meer de portiek in of de fiets in het fietsenhok te zetten. Meermalen is de politie gebeld. Iemand anders schrijft: Mijn dochter woont daar. Ze zitten in het portiek laten een smeerboel achter. Ze slapen voor de brievenbus en politie doet niks rijd langs en gaan weer . Mijn dochter durft niet haar fiets in het fietsenhok te zetten in het donker. Het is absurd echt. De Woningbouw gebeld die zouden een wijkagent inzetten, maar dat moet ik nog zien: dus flinke overlast. Ook is er overlast in een straat achter de Thomas a Kempisstraat. Bij de flat hangen ‘ze’ ook rond en maken de portieken heel smerig. Dus ook daar is de overlast.  Tot slot schrijft iemand: Goh gaan ze er eindelijk wat aan doen. Het is echt een schaamteloos stukje Zwolle daar.

Lees meer:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden