Verscherpt toezicht Thomas a Kempisstraat

Zwerver heeft plek gevonden voor de nacht in de Thomas a Kempisstraat
Zwerver heeft plek gevonden voor de nacht in de Thomas a Kempisstraat
Foto: Redactie

De politie en BOA’s gaan scherper toezien in de Thomas a Kempisstraat en Vechtstraat. Er zijn al veel langer klachten over overlast op straat, zoals het dealen van drugs en groepen jongeren die zich ophouden op straat. Ook zwervers zoeken ’s nachts hun heil in het winkelgebied.

De politie gaat intensief samenwerken met Handhaving en Toezicht om de overlast in te dammen. Al geruime tijd wordt er geklaagd over overlast. ”Het zal tijd worden. Ze staan bijna dagelijks te dealen bij mij in het steegje”, zegt een bewoonster van de Thomas a Kempisstraat. ”Je kunt niet meer veilig de deur uit. Of je loopt drugsdealers tegen het lijf of groepjes jongeren die je naroepen of nafluiten. Dat geeft geen veilig gevoel. Ik ga ’s avonds echt niet meer de deur uit.” Een man, die ook in de straat woont, valt de vrouw bij. ”Ik laat niet mijn vriendin naar mijn huis gaan. Ik haal haar op, dat is wel zo veilig. Je kunt hier niet meer normaal over straat lopen. Je wilt jezelf veilig voelen en dat is hier zeker niet het geval.” Beiden willen snel verhuizen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. ”De wachtlijsten zijn lang en je hebt niet zo maar een ander huis. Dus blijf ik hier noodgedwongen wonen.”

De Thomas a Kempisstraat en Vechstraat zijn onlangs gerevitaliseerd om het tot een leuke winkelwijk te maken, maar dat valt tegen door de overlast. Ook winkeliers balen van de overlast, maar willen niet reageren uit ‘angst voor represailles’.  ”Het zijn niet alleen groepjes jongeren die voor overlast zorgen. De drugsdealers zijn opdringerig aanwezig en ook heeft dit gebied een aantrekkingskracht op dak- en thuislozen. Met de regelmaat zie je iemand die hier de nacht doorbrengt.”

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen