Anna van der Breggen fietst vanmiddag glimlachend naar de vierde zege in de Giro Donne

Anna van der Breggen
Foto: Redactie

Wat kan Anna van der Breggen nog afhouden van haar vierde zege in de Grio d’Italia Donne? Nog 113 kilometer scheiden haar van een nieuwe zege. Ze heeft een geruststellende voorsprong van 1.23 op haar ploeggenoot Ashleigh Moolman en maar liefst 3.05 op, eveneens ploeggenoot, Demi Vollering.

Het zal niet zo zijn dat Anna van der Breggen zo gul is dat ze Moolman ruim een minuut en 24 seconden weg laat fietsen tijdens de laatste etappe. Een vierde zege staat mooi op haar enorme palmares wat ze eind deze maand nog op wil leuken met medailles op de Olympische Spelen. Daarna is ze nog een keer in Zwolle te zien, samen met Kisten Wild die ook stopt met de actieve wielersport. Beiden schitteren in Tokyo, Anna van der Breggen op de weg en Kirsten Wild op de baan. Op 25 augustus start de Simac ladies Tour in Zwolle.

Anna van der Breggen heeft nog 113 kilometer te fietsen voor ze het roze truitje mee mag nemen naar huis. Ze rijden een deel van het parkoers dat de mannen eerder dit jaar reden. Onder meer komen ze door Gorizia, daar waar Oscar Riesebeek werd verslagen door de Belg Victor Campenaerts. Na Gorizia rijden de vrouwen op dezelfde weg als de mannen naar San Floriano del Collio, alleen dan in de andere richting. Zo wordt het een klimmetje van zes kilometer met een gemiddelde stijging van drie procent. De renners dalen af naar Cormons en rijden daarna terug naar Capriva del Friuli om een klimmetje twee keer te doen.

Anna van der Breggen won eerder de Giro Donne in 2015, 2017 en in 2020. In 2019 werd ze tweede en in 2014 en 2016 pakte ze twee derde plaatsen in de eindklassering

De 10e etappe van de Giro d’Italia Donne start om 12.15 uur en de race finisht naar verwachting rond 15.15 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden