Simac Ladies Tour eert Anna van der Breggen en Kirsten Wild met etappe van Zwolle naar Hardenberg

Foto: Archief Anna van der Breggen

Na de Olympische Spelen zijn Anna van der Breggen en Kirsten Wild toch nog te zien als actief wielrenner, en dat nog wel in eigen stad. Op woensdag 25 augustus start in Zwolle de tweede etappe van de Simac Ladies Tour en voert over 135 kilometer naar Hardenberg.

Organisator Thijs Rondhuis zegt: “Anna van der Breggen en Kirsten Wild hebben veel betekend voor het Nederlandse wielrennen en sportief met ritzeges en podiumplaatsen in het eindklassement ook hun sporen verdiend in onze ronde. De inwoners van Zwolle, Hasselt en de wijde regio krijgen nu de gelegenheid deze twee rensters nog een keer in actie te zien en nog een keer met een applaus of toejuiching hun waardering te laten blijken.”

Zowel Anna van der Breggen als Kirsten Wild zetten een punt achter een succesvolle wielercarrière en wat is er mooier dan een rit van Zwolle (geboorteplaats van Anna van der Breggen) naar Hardenberg, onder de rook van Almelo waar Kirsten Wild het levenslicht zag.

Het startschot van deze etappe klinkt op het Rodetorenplein in Zwolle. De rensters vertrekken voor hun 135 kilometer lange etappe richting Hasselt, waar Anna van der Breggen opgroeide. Via de Lichtmis en Ommen wordt vervolgens Hardenberg bereikt, waar nog twee plaatselijke lussen worden verreden voordat er gefinisht wordt op de Europaweg. 

zege Anna van der Breggen

 

Anna van der Breggen is momenteel de regerend wereldkampioen op de weg en in de tijdrit en won vijf jaar geleden de olympische wegtitel in Rio de Janeiro. Op haar erelijst prijken alle grote wielerwedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, het NK en EK, de Giro voor vrouwen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race.

Kirsten Wild verdiende haar sporen op de weg met klassieke zeges in onder meer Gent-Wevelgem de Prudential Ride London en Brugge-De Panne. Bovendien won ze tien ritten in de Simac Ladies Tour. Op de piste heeft de Zwolse wereldtitels op onder meer het omnium, de madison en de scratch behaald.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden