Politie zoekt getuigen van gevecht op station Stadshagen, tien jongeren aangehouden voor geweld en agressie

Tien jongeren bedreigen boa's op station Stadshagen
Tien jongeren bedreigen boa's op station Stadshagen
Foto: Politie Zwolle

De politie heeft donderdagavond een aantal jongeren aangehouden die zich vervelend gedroegen in de train van Zwolle naar Kampen. Op station Stadshagen ging het mis. Na het nodige duw- en trekwerk escaleerde het incident. Hierna werden tien mensen aangehouden. De politie zoekt getuigen.

In de trein werd een jongere aangesproken door het treinpersoneel omdat hij geen mondmasker droeg. Daarop werd de groep jongeren vervelend tegen het treinpersoneel en op station Stadshagen renden ze de trein uit. De jongeren bleven wachten bij de bushalte en wilde vervolgens weer verder met de trein. Toen een van de BOA’s de jongeman zonder mondmasker wilde bekeuren ontstond een gevecht, na het nodige duw- en trekwerk. De jongeren gingen er vervolgens vandoor over de Belvederelaan richting winkelcentrum Stadshagen.  De politie hield vervolgens in totaal tien jongeren aan voor openlijke geweldpleging tegen personen op diverse plekken in Stadshagen. Het gaat om jongemannen in de leeftijden van tussen de 17 en 20 jaar,  waarvan negen afkomstig uit IJsselmuiden en een uit Kampen. Drie BOA’s deden aangifte van openlijke geweldpleging.

Getuigenoproep

Voor het onderzoek in deze zaak is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van dit incident of beschikt u over andere informatie zoals bijvoorbeeld camerabeelden van het incident of van hetgeen er aan vooraf ging, dan komen we graag met u in contact. U kunt uw melding doorgeven via het onderstaande tipformulier of u kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

  • De politie vindt agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak onacceptabel. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen