Twee Anne’s, Anna en Chantal gaan zondag op herhaling in de Amstel Goldrace

Anna van der Breggen
Foto: Redactie

Weer zijn de ogen gericht op Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, de jarige Anna van der Breggen en Chantal Blaak. Waar twee weken geleden Annemiek van Vleuten de sterkste van de vier rensters was in de Ronde van Vlaanderen wacht de vier vrouwen zondag een nieuwe ontmoeting in het Limburgse heuvelland, de Amstel Goldrace. Daarna ontmoeten de vrouwen elkaar ook in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Drie ‘Ardense’ wedstrijden om de vingers bij af te likken.

Wie de podcast Live Slow, Ride Fast van deze week heeft geluisterd weet dat Laurens ten Dam woensdag in de Limburgse heuvels Anna van der Breggen is tegengekomen tijdens een training. Anna kampte met de naweeën van een verkoudheidje, zo is te horen. Daarom sloeg ze de Brabantse pijl over.

Het is wel de week van de waarheid voor de Zwolse met de Amstel Goldrace, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in een week. En in alle drie de koersen reed Anna dikke prijzen. De Amstel Goldrace won ze in 2017 en met de nieuwe route zal ze deze speciale editie weer willen winnen. Daarbij: Anna van der Breggen wil altijd winnen, tenzij een ploeggenote wint. Er zijn weinig wielrensters die zo mooi kan juichen als Anna van der Breggen als een ploeggenote wint. Nog liever wil ze volgende week woensdag schitteren op de Muur van Huy in de Waalse Pijl. Sinds 2015 is ze onoverwinnelijk. Met zes zeges op rij wil ze met een zevende zege haar wielercarrière een mooie glans geven als Koningin van de muur. En dan staat als slot van de ‘Ardense klassiekers’ volgende week zondag Luik-Bastenaken-Luik op het programma, met een zegevierde Van der Breggen in 2017 en 2018.

De Amstel Goldrace is dit jaar anders dan andere jaren. Het wordt op een parkoers verreden van zo’n 17 kilometer. In de ronde zitten de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg; die laatste ontbreekt in de finishronde. Er worden zeven rondjes gereden. De Amstel Gold Race voor vrouwen start om 8.30 uur en de race finisht naar verwachting rond 11.50 uur.

In dezelfde podcast is ook te horen dat Annemiek van Vleuten niets aan het toeval wil overlaten en met Reinier Honig trainde op de Muur van Huy, waarbij Honig de rol van Van der Breggen vertegenwoordigde in vier verschillende scenario’s waarbij Van der Breggen zou kunnen koersen. Kortom: Annemiek van Vleuten is behoorlijk bezig om de strijd aan te gaan. In de Vlaamse Hoogmis (Ronde van Vlaanderen) was ze al de sterkste. Daarmee komt de stand op 2-1 tussen de beide Nederlandse vrouwen. Anna van der Breggen won Omloop Het Nieuwsblad, Annemiek van Vleuten won ook nog Dwars door Vlaanderen. Van der Breggen’s ploeggenoot Chantal Blaak won de Strade Bianche. De vierde Nederlandse, Marianne Vos, heeft nog geen enkele overwinning te pakken.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden