Weer staan verdachten van avondklokrellen voor de rechter

Avondklokrellen in Zwolle
Avondklokrellen in Zwolle
Foto: Redactie

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland dagvaardt morgen elf verdachten voor de politie vanwege ongeregeldheden rond de avondklok. Onlangs werd een Zwollenaar veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf van zes weken waarvan vier weken voorwaardelijk. Het OM had 2 maanden celstraf geëist waarvan 1 maand voorwaardelijk.

Het gaat om verdachten die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan onder meer opruiing, bedreiging en geweld tegen politieagenten. In de meeste zaken is sprake van opruiing via sociale media. In Arnhem zullen zes verdachten terecht staan, in Zutphen vier en in Almelo één. Van de zes personen die in Arnhem voor de rechter moeten verschijnen, zijn er twee minderjarig. Hun zaak wordt, zoals gebruikelijk bij minderjarigen, achter gesloten deuren behandeld.

Het OM heeft meteen na invoering van de avondklok en de ongeregeldheden die daarop volgden, aangekondigd stevige straffen te zullen eisen tegen verdachten die de avondklok aangrijpen voor het plegen van strafbare feiten, en in het bijzonder voor het plegen van geweld tegen hulpverleners zoals politieagenten.

De elf verdachten zijn in de leeftijd van 15 tot en met 43 jaar. Ze komen uit Hedel, Nijmegen, Neede, Zeewolde, Harderwijk, Winterswijk en gemeenten Losser, Buren en Nunspeet. De feiten waarvoor zij terecht staan zijn gepleegd tussen 21 en 29 januari in onder meer Hedel, Malden, Neede, Harderwijk, Arnhem, Winterswijk, Tiel en Hengelo (Overijssel).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen