PEC Zwolle spreekt met Gertjan Verbeek

Wordt Gertjan Verbeek de nieuwe trainer van PEC Zwolle als opvolger van John Stegeman. Dat is de grote vraag
Foto:

Er is een oriënterend gesprek geweest tussen PEC Zwolle en Gertjan Verbeek als opvolger van de vertrekkende trainer John Stegeman. Het is nu bijna een jaar geleden dat de Dalfsenaar vertrok uit Australië en terug kwam naar Nederland.

Verbeek zegt bij Langs de lijn dat het gesprek puur oriënterend is geweest ‘om elkaar te leren kennen, meer niet’. ”De voorzitter (Adriaan Visser, red) woont bij mij in het dorp en we hebben samen een kop koffie gedronken. Het was puur om elkaar te leren kennen.” PEC Zwolle wil in maart een nieuwe trainer presenteren. Binnenkort wordt er opnieuw contact opgenomen met Verbeek voor een mogelijk nieuw gesprek. ”Dan weet ik ook of ze geïnteresseerd zijn in mij.” Gertjan Verbeek wil wel weer graag op het veld staan.

Analist en voetbalcommentator Arno Vermeulen ziet PEC Zwolle als een club waar altijd meer uit te halen valt. Dat zou een mooie taak zijn voor Verbeek. ”PEC Zwolle heeft echt geen beroerd team. Ze presteren dit seizoen onder de maat en dat is echt niet omdat ze geen goede spelers hebben.”

Verbeek vertrok vorig jaar bij Adelaide United omdat zijn salaris werd gestopt vanwege de coronacrisis en vertrok hij terug naar Nederland. Hij wil dus weer graag op het veld staan, iets wat hij al doet sinds 1986. Hij begon als jeugdtrainer bij SC Heerenveen en onder Foppe de Haan begon hij bij die club in 1994 aan zijn loopbaan in het betaalde voetbal.  In 2004 vertrok Verbeek naar Heracles Almelo en keerde drie jaar later terug bij SC Heerenveen. Daarna volgden Feyenoord, Heracles, AZ,  1. FC Nürnberg, VfL Bochum, FC Twente en tenslotte het Australische avontuur in Adelaide.

Verbeek is een trainer die ontslag aan ontslag rijgt. Maar dat heeft meer te maken met zijn eigenzinnige karakter en dat wordt in de voetbalwereld niet altijd gewaardeerd. Waar in de voetballerij de meeste trainers aan hun ‘imago’ werken, heeft Verbeek daar een broertje dood aan. Hij kan soms stug, tactloos en een beetje arrogant overkomen, maar daar staat tegenover dat hij loyaal is en vooral eerlijk. Het is dus aan het bestuur van PEC Zwolle én spelers om met deze man om te kunnen gaan.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden