Bernd Klein schrijft De geknakte primeur als meeslepende thriller over misdaad en bedrog in Zwolle

Misdaadauteur Bernd Klein
Foto: Bernd Klein

Het debuut van Bernd Klein, De geknakte primeur, is een meeslepende thriller over misdaad en bedrog in Zwolle.

Het boek volgt journalist Lucas op de voet in zijn jacht naar een primeur over de ontwikkelingen van een schokkende moordzaak, maar zelf verstrengeld raakt in het onderzoek. Het resultaat is een verslavend boek wat je niet meer weg wil leggen.

De gretige misdaadjournalist Lucas Wielaard mag als eerste publiceren over een geruchtmakende moordzaak. Zijn ambitie overheerst al snel, waardoor hij ongewild een grote rol krijgt in zijn eigen reportage. Er ontstaat een intensieve zoektocht in en buiten Nederland, waarbij ook de gevoelige familiegeschiedenis wordt opgerakeld. Betrokkenen proberen de zelfverzekerde Lucas te beïnvloeden, maar hij dendert onverminderd door met zijn jacht op een primeur. Een tragische gebeurtenis lijkt hier verandering in te brengen. Als verslaggever van de misdaad met ‘vrienden’ aan beide kanten van de wet, balanceert de onervaren Lucas op een dun lijntje tussen goed en kwaad. Het evenwicht is regelmatig ver te zoeken, want geen enkel middel blijft onbenut. Iets wat ook geldt voor de criminele figuren waar de Zwollenaar het tegenop moet nemen.

Bernd Klein (1989) hield als kind al van spannende en verrassende verhalen. Na jaren van experimenteren met schrijven, heeft hij alle ideeën gebundeld in zijn eigen thriller. Het avontuur speelt zich nota bene af in zijn eigen stad Zwolle en omstreken. Met dit boek gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en als het aan Bernd ligt, is dit niet het laatste boek van zijn hand.

Bernd Klein over zijn debuut: ”Ik ben ruim twee jaar bezig geweest met het schrijven van dit boek. Schrijven is al jarenlang een hobby van mij. De rode draad is ontstaan tijdens een vakantie in Marokko. Er zit spanning en tempo in het verhaal in combinatie met verrassende wendingen, wat ik zelf erg waardeer bij een boek of televisieserie. Ik vond het extra leuk om het verhaal in mijn eigen stad Zwolle te laten afspelen, waardoor het verhaal voor mij nog extra gaat leven. Ik woon sinds 2015 in Zwolle, na opgegroeid te zijn in Dedemsvaart. Ik heb al wat ideeën voor een tweede deel. Wie weet… Verhalen bedenken is zo leuk!”

Boekgegevens

Titel: De geknakte primeur – Misdaad en bedrog in Zwolle
Auteur: Bernd Klein
Aantal pagina’s:  326
ISBN:  9789464038989
Verkoopprijs: € 23,50 * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België
Uitvoering: Paperback

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden