Burgerraadslid Selma Hoekstra nu raadslid voor PvdA

Selma Hoekstra, raadslid PvdA Zwolle
Foto: PvdA Zwolle

Ze liet zich als burgerraadslid al gelden, met name in de kwestie van de demonstraties bij de abortuskliniek, en dat mag ze nu doen als raadslid. Er zijn wisselingen binnen de PvdA Zwolle. Yousef ben Ali wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Patty Wolthof en Selma Hoekstra neemt de opengevallen plek in.

”Als burgerraadslid leer je veel over de mores van de raad”, zegt Selma Hoekstra. ”Het is een spannende functie en die ervaring is mooi meegenomen als raadslid.” De van-huis-uit journaliste heeft veel maatschappelijke ontwikkelingen van dichtbij gevolgd en vindt dat iedereen mee moet kunnend oen in de huidige maatschappij en wil zich daarvoor gaan inzetten. Op dit moment is ze woordvoerder en manager communicatie in Almelo. ”Vanuit mijn huidige functie zie ik ook de uitdagingen waar we met zijn allen voorstaan. Voor goede bereikbare en betaalbare zorg wil ik me graag hard voor maken. Ook ouderen hebben mijn speciale aandacht.”

Haar motto: ”Een maatschappij die goed voor haar ouderen zorgt, zorgt uiteindelijk ook goed voor zichzelf. Als er een woord is dat mij op het lijf geschreven is, dan is dat solidariteit. In deze moderne tijd is het misschien een oubollig begrip maar ik hou er van. Als iedereen maar een beetje solidair is met elkaar dan kunnen we het met zijn allen heel goed hebben en wordt Zwolle mooier en socialer.”

”In mijn vrije tijd loop ik hard, doe ik aan Pilates en zit ik op de tribune van mijn favoriete voetbalclub, PEC Zwolle. Ik denk dat Zwolle één van de mooiste musea heeft die Nederland kent; De Fundatie. Ik sla dan bijna ook geen tentoonstelling over. Kortom, ik hou van deze stad en wil mij, met heel mijn hart, daar graag voor inzetten.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden