Lünentunnel tussen 8.00 en 12.00 uur alleen open voor voetgangers, fietsers moeten omrijden

Fietsers moeten in de ochtenduren de Lünentunnel mijden
Foto: Google Maps

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent grote drukte op de routes naar scholen. Dit geldt ook voor Hogeschool Windesheim. Dagelijks lopen veel studenten van het station naar de school en dat betekent grote drukte in de Lünentunnel.

Daarom worden er tijdelijke maatregelen getroffen. Vanaf vandaag mogen tussen 8.00 uur en 12.00 uur alleen voetgangers door de tunnel. Fietsers moeten omrijden.

Door deze drukte is het in de Lünentunnel lastiger om de 1,5 meter maatregel aan te houden. Samen met hogeschool Windesheim is gekeken hoe we de voetgangers meer ruimte kunnen bieden zodat ze zich beter aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. De komende periode is de Lünentunnel daarom op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur enkel toegankelijk voor voetgangers. Fietsers die door de tunnel willen, moeten afstappen en een stukje lopen of kunnen de alternatieve route via de Parallelweg (langs het spoor) nemen. Deze route staat op borden aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om fietsers te informeren.

De maatregel is tijdelijk in verband met de extra drukte aan het begin van het schooljaar in combinatie met de nog steeds geldende 1,5 meter maatregel. De afsluiting geldt alleen in de ochtend omdat dit het drukste moment van de dag is. Bovendien geeft Windesheim haar lessen vanwege de corona in shifts, waardoor de studentenaantallen ook al zoveel mogelijk over de dag worden gespreid.

omleidingsroute Lünentunnel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden