Zwolse zijstraatjes worden hip: Roggenstraat en Spiegelstraat herontdekt

Foto:

Om de Roggenstraat en Spiegelstraat te laten herontdekken door het winkelend publiek zijn ondernemers druk bezig om de straten meer kleur te geven. Het zijn twee winkelstraatjes met aparte en bijzondere winkels wat veel mensen niet weten. Om ze hip te maken wil men meer publiek trekken.

Workshops

Er wordt een pop-up werkplaats ingericht waar kunstenaar Dennie Boxem op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus, in workshops van twee uur, met enthousiaste inwoners van Zwolle een aantal vlinders gaat bewerken tot creatieve kunstwerken. Alleen, met het gezin of een of meerdere vrienden, iedereen die zin heeft om creatief aan de slag te gaan, is welkom. Deelname is gratis. “Ik heb onwijs veel zin om met veel Zwollenaren mooie dingen te gaan maken op zo’n publieke plek als de Roggenstraat en Spiegelstraat”, zegt Dennie Boxem. Sam Haqparast van Foodboutique (Sam’s Coffee) vult namens de betrokken winkeliers aan: “Elke workshop biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers. Iedereen die mee wil helpen bij het pimpen van de vlinders, kan zich aanmelden via www.zwolle.nl/roggenstraat-spiegelstraat. Eind augustus hangen we de vlinders in de straten op.”

Er komt in een aantal etalages van fascinerende foto’s van Zwolle. Daarnaast dansen binnenkort in beide straten kleurrijke vlinders boven het winkelend publiek. De ondernemers en de gemeente zoeken Zwollenaren om samen met kunstenaar Dennie Boxem een deel van de vlinders op kunstzinnige wijze te versieren.

Samenwerking met HCO

“Het kleur geven aan de Roggenstraat en Spiegelstraat maakt onderdeel uit van de aanpak van en aandacht voor het Broerenkwartier”, zegt wethouder René de Heer. ”Naast het samen maken en ophangen van de kleurrijke vlinders worden de etalages van leegstaande panden in de Roggenstraat en Spiegelstraat binnenkort voorzien van bijzondere foto’s van Zwolle. Hiervoor werken de initiatiefnemers samen met HCO (Historisch Centrum Overijssel). “Mooi dat ondernemers enthousiast samenwerken om hun eigen straten meer aandacht te geven.”

Hippe muurschilderingen

Eerder werd bekend gemaakt dat de Zwolse binnenstad wordt verfraaid met muurschilderingen die laten zien dat Hanzestad Zwolle verrijkt, verandert, groeit en experimenteert. Met deze bijzondere vorm van Street Art willen de initiatiefnemers van het project Trotse Muren bezoekers van binnen en buiten de regio Zwolle inspireren en elkaar laten ontmoeten. Volgens de ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat zou een hippe muurschildering in een van beide straten niet misstaan. “Het zou de straten nóg meer kleur geven. We hebben ook al een plek in gedachten. Samen met Zwollenaren maken we hier graag werk van.”

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen