Grote gevolgen intrekken concessie Keolis

Foto: Keolis

Keolis vraagt de provinciebesturen van Overijssel, Gelderland en Flevoland om het besluit te heroverwegen om de concessie in te trekken. Het besluit heeft grote negatieve gevolgen voor reizigers, het personeel en inwoners van de drie provincies. Op 4 augustus wordt een besluit genomen.

Keolis erkent een fout te hebben gemaakt en daarmee de relatie op het spel heeft gezet. Daarom wil men hard werken om het vertrouwen terug te winnen. Keolis heeft toegegeven onregelmatigheden te hebben ontdekt, neemt hier afstand van en heeft alle mogelijke zelfreinigende maatregelen genomen. De aanbestedingswet biedt andere mogelijkheden wanneer er sprake is van transparantie en herstel.

Mocht Keolis de concessie verliezen dan moet vanaf 13 december worden gezocht naar een andere oplossing. Er zijn inmiddels wel gesprekken met Connexxion en EBS. Keolis is wel bereid om eventueel een noodconcessie te laten rijden als dit wordt gevraagd.

Zware maatregel

Keolis vindt het intrekken een zware maatregel met negatieve gevolgen voor de reizigers, de werkgelegenheid en het bedrijf zelf. Keolis wil vanaf 13 december veel meer bussen laten rijden met meer zitplaatsen en reismogelijkheden. Daarbij komen nog een hogere frequentie en slimme verbindingen. Bovendien is het bedrijf vergevorderd van het implementeren van de nieuwe bussen die al onderweg zijn naar Nederland. Ook zijn de bouwwerkzaamheden voor laadcentra in de regio gestart.

Werkgelegenheid

Ook staan direct 260 arbeidsplaatsen op de tocht. Weliswaar wordt een grote groep van de huidige medewerkers bij de overgang naar een nieuwe vervoerder gewoon overgenomen, maar de termijn waarop dat gebeurt baart ze alsnog zorgen. Een overgangsproces naar een andere vervoerder neemt een jaar in beslag.

Lees ook:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen