112

Waar moeten nog AED’s komen in Zwolle?

Hartaanval? Meestal is een AED in de buurt
Hartaanval? Meestal is een AED in de buurt
Foto: Pixabay

Hoeveel AED’s heeft Zwolle nog nodig? Er is een aantal witte plekken waar binnen een straal van 500 meter beschikbaar is. Het zijn er dertien. Meest zorgelijke is dat volgens de site van de Hartstichting ook in winkelcentrum Zwolle-Zuid nog geen AED beschikbaar is.

Wat doe je als iemand een hartstilstand krijgt? 112 bellen voor een ambulance. Tegelijkertijd gaat er een oproep tot reanimatie naar hulpverleners om met een AED het leven te redden. Als het goed is hangt een AED binnen 500 meter. Maar blijkbaar is dat nog niet overal zo. In een aantal wijken moeten nog AED’s komen te hangen om het aantal rode stippen van de kaart van de Hartstichting af te halen. Naast het winkelcentrum in Zwolle-Zuid zijn wijken als Schelle, Assendorp, Katerveer, Frankhuis en Stadshagen nog levensreddende AED’s nodig.

Reanimatiecursus

Wie goed beslagen ten ijs wil komen heeft bijvoorkeur wel een reanimatiecursus nodig om de AED op de juiste manier te gebruiken. Maar iedereen kan er mee overweg mocht het nodig zijn om iemands leven te redden. Zwollenaren kunnen tegen een kleine vergoeding een cursus reanimatie met AED volgen bij de Zwolse EHBO-verenigingen. Een voorwaarde om mee te doen met deze cursus is dat de cursist zich tenminste drie jaar aanmeldt als burgerhulpverlener bij Hartslagnu. Meer informatie en een aanmeldlink is te vinden via EHBO Zwolle.

Burgerhulpverlener word je via de site van hartslagnu. Daar kunnen de AED’s ook worden aangemeld.

Subsidie

Onlangs maakte Gemeente Zwolle bekend geld beschikbaar te stellen voor AED’s in Zwolle Daarvoor is een subsidiepotje, Zowel inwoners als bedrijven kunnen een subsidieaanvraag doen via het subsidieloket Zwolle. Het loket is te vinden via www.zwolle.nl/subsidieloket.

geen AED's in Zwolle

De ‘witte’ (rood) vlekken in Zwolle volgens de Hartstichting

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen