Zwolle wil meer AED’s in de stad en doorvoor is subsidie

Zwolle geeft subsidie voor meer AED's in de stad
Zwolle geeft subsidie voor meer AED's in de stad
Foto: Hartstichting

Inwoners en bedrijven kunnen subsidie aanvragen om een AED en/of buitenkast in hun buurt te plaatsen. Op dit moment zijn er nog plekken in Zwolle waar niet binnen 500 meter 24/7 een AED beschikbaar is. Met de subsidie wil de gemeente Zwolle het aantal AED’s en de beschikbaarheid ervan vergroten.

Een voorwaarde voor de subsidie is dat er binnen die straal van 500 meter nog geen AED is. Daarnaast moet de eigenaar van de AED zich aanmelden bij Hartslagnu,het reanimatie oproepsysteem van Nederland

Doel

Met de subsidie wil de gemeente de dekking, spreiding en bereikbaarheid van AED’s over de stad verbeteren. Zodat er meer levens zijn te redden in het geval van een hartstilstand. Het liefst ziet de gemeente dat de stad er jaarlijks minstens zeven nieuwe AED’s bij krijgt.

Eigen kosten

De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten voor de aanschaf van een AED en/of buitenkast. Een deel van de aanschafkosten moet de aanvrager zelf betalen. De subsidie is niet voor het installeren, vervangen of onderhouden van de AED.

Aanvraag

Zowel inwoners als bedrijven kunnen een subsidieaanvraag doen via het subsidieloket Zwolle. Het loket is te vinden via www.zwolle.nl/subsidieloket.

AED-cursus

Naast AED’s is het belangrijk dat er voldoende inwoners zijn die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. In Zwolle kunnen inwoners daarom tegen een kleine vergoeding een cursus reanimatie met AED volgen bij de Zwolse EHBO-verenigingen. Een voorwaarde om mee te doen met deze cursus is dat de cursist zich tenminste drie jaar aanmeldt als burgerhulpverlener bij Hartslagnu. Meer informatie en een aanmeldlink is te vinden via EHBO Zwolle.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen