Spierballengevecht gemeente met vermaledijde Japanse duizendknoop gaat onverminderd verder

De strijd tegen de Japanse duizendknoop gaat onverminderd verder
Foto: Redactie

Op de proeflocatie aan het Almelose Kanaal legt gemeente Zwolle dikke en zware matten neer om de Japanse duizendknoop er onder te krijgen. Het is een van de zeven proeflocaties in de stad.

De Japanse duizendknoop woekert maar door. De eerste koppen steken al weer boven de grond. Op de proeflocatie aan het Almelose Kanaal is in eerste instantie de plant gemaaid en nu worden zware matten van kunststof neergelegd om er voor te zorgen dat scheuten niet gaan groeien. Daar over komen nog rubberen matten. Het is een nieuwe methode om de plant te bestrijden. Een eindje verderop is de plant ‘geĆ«lektrocuteerd’. Het is te merken dat het effect heeft. Waar in tegenstelling tot voorgaande jaren de plant al vanaf half maart begint te groeien, is het aantal koppen dat boven de grond uit komt behoorlijk minder. Het probleem met de Japanse duizendknoop is dat het ontzettend diep wortelt en daardoor lastig uit te roeien is.

Testlocatie Almelose Kanaal

Aan het Almelose kanaal worden nu zwaardere maatregelen ingezet om de plant een kopje kleiner te maken door de grond af te dekken. Kunststof met daar overheen rubberen matten moeten er voor zorgen dat de plant niet gaat groeien en uiteindelijk na drie jaar het loodje legt. Het is wel nodig ook omdat de Japanse duizendknoop alles overwoekert. Het is een plant die je bijna ziet groeien. De scheuten die nu de kop boven de grond uitsteken groeien in korte tijd tot drie meter hoogte.

 

 

Lees ook eerdere berichten

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen