Meraki Theaterproducties start crowdfundingcampagne rondom Rumah Saya

Rumah Saya wil een beeld scheppen van de Jappenkampen
Foto: Foto en video Frank Baas

Het Zwolse Meraki Producties heeft haar Crowdfundingcampagne voor Rumah Saya gestart. Een performance met en over overlevenden van de Jappenkampen, hun kinderen en (achter)kleinkinderen.

De performance is onderdeel van Theater Na de Dam en speelt voor het eerst op 4 mei 2020 op Theater Na De Dam. Om het project mogelijk te maken is geld nodig, hiervoor is vanuit Meraki een crowdfundingcampagne gestart met als doel donaties van zo’n 3500,00 euro op te halen. Deze donaties zullen gebruikt worden voor onder andere kostuums, attributen en verslaglegging.

Tijdens de performance wordt de toeschouwer meegenomen op een ‘tijdreis’ van Nederlands-Indië en het Jappenkamp naar nu waarin de zintuigen van de toeschouwers worden geprikkeld door beelden, geluiden, geuren en smaken. ‘Hoe was het voor de tweede generatie om veelal niet te mogen praten over de (on)zichtbare maar voelbare wonden van de Jappenkampen en Indische Onafhankelijkheidsoorlog. Met Rumah Saya willen wij de emoties voelbaar maken en aandacht en erkenning geven aan de impact van de gebeurtenissen’’, zegt artistiek leider Elise Doll. 

Rumah Saya is het tweede project van het Zwolse gezelschap. Afgelopen jaar trok theatervoorstelling OSSO zonder (t)huis, gespeeld door (voormalig) dak- en thuisloze jongeren, al door heel het land wat landelijke persaandacht opleverde en zelfs resulteerde in een verfilming van het stuk in samenwerking met het ministerie van VWS.

Voor meer informatie met betrekking tot de crowdfunding kijken op www.voordekunst.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden