MBO-studenten met frisse duik het nieuwe jaar in

Een frisse start van het nieuwe jaar voor de studenten Landstede
Foto: Landstede

Opwarmen bij kampvuren, met chocolademelk en warmwaterbaden. Studenten van Landstede begonnen het nieuwe jaar met een zeer frisse nieuwjaarsduik in de Agnietenplas.

Ruim 300 eerstejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede MBO waren goed voorbereid op hun nieuwjaarsduik op maandagochtend. Na afloop was er lekkere soep van Unox. En wie wilde kon nagenieten in een van de zes warmwaterbaden.

Doorbijten

“Het was voor veel deelnemers even doorbijten, maar zo’n duik is een fantastische manier om met alle studenten en docenten het jaar te starten”, zegt Rutger Kamphuis docent/coach bij Sport & Bewegen. De studenten waren het daarmee eens: “Sommigen gingen wel vier keer”, lacht Rutger. “Net was er nog een student die zei dit elke maand wel te willen doen. Het is geweldig om met zo’n enorme groep het water in te gaan. We wilden daarom ook iedereen erin hebben. Vorig jaar was het echt heel koud en lukte dat niet helemaal, maar dit jaar hebben we de voorbereiding en nazorg grondiger aangepakt met extra kampvuren en de warmwaterbaden.”

Buitensport Zwolle

Het was de tweede keer dat de nieuwjaarsduik werd gehouden, maar was dit jaar dankzij de kampvuren en warmwaterbaden grootser van opzet. Sport & Bewegen organiseerde het evenement samen met Buitensport Zwolle. Derdejaars student Natascha, die stage loopt bij het buitensportbedrijf, was verantwoordelijk voor de organisatie. Ze is blij dat alles goed ging: “Het is best wel een groot evenement dat ik in korte tijd moest organiseren.”

Praktijkervaring

Rutger: “Natascha doet de opleiding Coördinator Sportinstructie, Training & Coaching, specialisatie Buitensport. Het organiseren van de nieuwjaarsduik heeft haar waardevolle praktijkervaring opgeleverd. Ervaring die ze goed kan gebruiken als ze na haar opleiding bijvoorbeeld aan de slag gaat als buitensportcoördinator.”

Open huis

Interesse in een van de opleidingen van Sport & Bewegen? Donderdag 23 en vrijdag 24 januari is er Open Huis bij Landstede MBO.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden