ZZP’er in beeld: Paul Antonisse specialist in auto airco’s

Paul Antonisse van Auto Airco Service Antonisse
Foto: Pieter de Jong

Paul Antonisse (49) is eigenaar van Auto Airco Service Antonisse te Zwolle. Sinds 2006 werkt hij  als gecertificeerde auto airco service specialist, Eerst vanuit huis, maar al weer enige jaren vanuit zijn eigen pand aan de Loggerweg 4-9.

De carrière van Paul Antonisse begon als monteur bij Pauw en later bij Fiat Jansen. Vervolgens kwam een uitstap van zo’n negentien jaar naar BMA als service monteur. Hij zegt: ”Toch bleef de autotechniek trekken en daarom ben ik in 2006 voor mijzelf begonnen als stek gecertificeerde auto airco service specialist. Eerst mobiel en vanuit huis en sinds 2012 gevestigd in mijn eigen pand. Mijn specialisme is airco’s. Niet alleen auto airco, maar ook campers, landbouwmechanisatiemachines, kortom alles waar een airco in zit. Omdat er niet het hele jaar werk is aan airco’s, doe ik ook onderhoud en reparaties aan auto’s.”

Klantenkring

De klantenkring bestaat voor ruim tachtig procent uit particuliere klanten, maar inmiddels ook al voor twintig procent uit zakelijke klandizie.”Trots op het feit dat ik voor mij zelf ben begonnen. ik ben begonnen vanuit huis en heb nu een mooie zaak aan de Loggerweg waar ik in het bezit ben van de modernste apparatuur.”

Onderscheidend

”Ik ben onderscheidend door mijn gespecialiseerde kennis van airco’s. Airco’s met moeilijke, lastige storingen zijn voor mij geen probleem. Door de vele ervaring die ik heb opgebouwd, heb ik hierdoor veel kennis op kunnen doen. Ik volg ook specialistische cursussen om de meest recente kennis in huis te hebben, bijvoorbeeld over hybride en elektrische auto’s.” Maar ook: ”Er zijn op dit momenten werkzaamheden bezig bij het station te Zwolle en daar heb ik laatst van een fundatie machine de airco gemaakt. Dit heb ik op locatie gedaan. ”

Voldoening

Plezier en voldoening haal ik uit mijn werk: ”Als ik een lastige of moeilijke storing heb gevonden en heb opgelost zodat mijn klanten weer tevreden zijn. Dat zijn ook de leuke kanten van mijn werk: ”Het klantencontact, de techniek en de voldoening die je hebt als een lastige klus is opgelost.” Daarom heeft hij gekozen om voor zichzelf te beginnen zodat hij zijn eigen ideeën door kan voeren. ”Dat ik eigen baas ben en zelf beslissingen kan nemen en eigen verantwoordelijkheid heb.”

Flexibel

Zelfstandig zijn betekent ook zes dagen werken, ”Eigenlijk ben je met een eigen zaak altijd aan het werk en dat betekent weinig vrije tijd. Ik kan het wel zelf indelen en als er iets tussendoor komt ben ik ook heel flexibel en ik probeer tegemoet te komen aan de wensen van mijn klanten.”

Moeilijke reparaties

De moeilijke reparaties zijn de grootste uitdagingen waarin kennis en ervaring hand in hand gaan: ”Het is soms een heel gepuzzel om er achter te komen wat er niet goed is aan een auto. Dan ga je nadenken wat er mogelijk aan de hand kan zijn. Het doel is altijd om het op te lossen tot tevredenheid van de klant.”

Heel divers

”Het nadeel van het ondernemerschap is dat je geen pensioen opbouwt en je zit met arbeidsongeschiktheid als je ziek bent of niet meer kunt werken. Ik ben eigen baas, heb geen personeel in dienst, dus ik moet het zelf doen en heb geen achtervang. De voordelen zijn dat je heel divers bent en alles doet: van boekhouding tot receptioniste.” Daarnaast zit een ondernemer altijd met de onzekerheid of er genoeg werk blijft. ”In de zomer is het altijd ontzettend druk en in de winter is dat toch iets minder. Toch is een goedwerkende airco in de herfst en winter net zo belangrijk als in de zomer. Om voldoende werk te houden doe ik ook onderhoud en reparaties van auto’s, maar dat weet nog niet iedereen.”

Samenwerken

”Ik huur wel eens zzp’ers in tijdens hoogseizoen en extreme drukte. Dat is een groot voordeel omdat die inzetbaar is wanneer het nodig is. Daarnaast leer je van elkaar en dat is nodig ook. Er komen steeds meer elektrische en hybride auto’s waar de airco steeds belangrijker wordt omdat die ook als verwarming kunnen werken. De airco zal niet uit de auto’s verdwijnen.

Advies

”Volg je droom en doe wat je leuk vindt en dat straal je dan ook uit en daardoor zit je goed in je vel.”

Kijk op de website van Antonisse Airco Service of op facebook voor meer informatie of bel met 038–4222424

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden