Kersverse burgemeester Peter Snijders kan hard aan de slag met ‘gevolgen’ troonrede

Bugemeester Peter Snijders tijdens zijn installatie
Foto: Ivy Bunink

Het is vandaag zijn eerste dag als burgemeester van Zwolle. Peter Snijders kan aan de bak om de gevolgen van de troonrede te verwerken voor Zwolle. Wat er in de troonrede staat is nog niet bekend, dat gebeurt vanmiddag als de miljoenennota wordt gepresenteerd.

Tijdens de eerste collegevergadering zal er ongetwijfeld vooruit worden geblikt naar de gevolgen die de miljoenennota heeft voor Zwolle. Nadat hij gisteravond werd geïnstalleerd, is het vandaag vole bak aan de slag. Loco-burgemeester droeg de ambtsketen over die hij tijdelijk had gekregen van de vertrokken burgemeester Henk Jan Meijer. Peter Snijders valt goed bij de Zwolse politiek, Eigenlijk is hij wel een logische keuze om Henk Jan Meijer op te volgen. Met name omdat Snijders de regio goed kent.

Vandaag is dus zijn eerste dag als burgervader. Hij zal Zwolle mee moeten laten stromen in de vaart der volkeren. Want het gaat goed met de economie en ook de Zwolse economie groeit gestaag door. Er wordt volop gebouwd en ook de werkgelegenheid trekt aan. De regio Zwolle is populair bij ondernemers en dat levert centen op. Geld dat hard nodig is om ook tekorten aan te zuiveren. Vanmiddag wordt de troonrede uitgesproken door Koning Willem Alexander en wordt de miljoenennota aangeboden. Minister Eric Wiebes heeft al een en ander verklapt en zei dat Nederland een rijk land is, rijker dan ooit tevoren. Hoe deze rijkdom verdeeld gaat worden is de vraag. En ook of de mensen er iets van gaan merken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden