Pareltjes op stal: wie heeft de mooiste koe van Oost-Nederland?

Koeienkeuring in Zwolle. Wie heeft de mooiste koe?
Foto: Eigen foto

In de IJsselhallen wordt 20 februari de grootste regionale koeienkeuring in Nederland gehouden. Deze tweejaarlijkse Wintershow wordt georganiseerd door de gezamenlijke veeteeltstudiesclubs uit Overijssel, Noordwest-Gelderland, Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland.

Alle inzenders zijn agrarisch ondernemer met veel passie voor hun vee. Met veel liefhebberij en trots tonen zij hun koeien aan belangstellenden en collega’s. Naast de individuele competitie tussen de inzenders om de titel: mooiste koe van Oost Nederland voor zowel rood- al zwartbont, is er een sportieve onderlinge wedstrijd met diergroepen per veeteeltstudieclub. Er zijn 230 dieren opgegeven voor de show.

Trots in de stal

Nieuw in deze editie is dat er voor zowel rood- als zwartbont dieren zijn opgegeven voor een aparte productieklasse. Deze koeien hebben meer dan 60.000 kg melk geproduceerd. De hoogste producente zit inmiddels al over de 100.000 kg! Met deze twee rubrieken onderstreept men de duurzaamheid van de Nederlandse veestapel nog eens extra. Alle inzenders zijn momenteel al druk bezig met de voorbereidingen om te zorgen dat de trots van hun stal ook in Zwolle goed gepresenteerd kan worden. De gemoedelijke sfeer en de glanzende koeien maken het tot een fantastische show met een landelijke sfeer. Naast de keuring is er de gehele dag een vakbeurs met ruim twintig standhouders van agrarische toeleveranciers, adviesbedrijven, agrarische bouwbedrijven etc..

Openingstijden

De Wintershow is op woensdag 20 februari geopend van 09.00 – 16.00 uur. Zowel het parkeren als de entree zijn gratis. De catalogus kost € 10,- Deze keer valt de Wintershow in de week van de voorjaarsvakantie (voor regio Noord). Hierdoor kan iedereen  met de kinderen, familie of kennissen er een gezellig uitje van maken.

Kijk voor meer informatie op www:wintershowzwolle.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden