Het zesde seizen van
Heel Holland Bakt is eindelijk van start gegaan. En dat is voor de deelnemers zichtbaar een spannende aangelegenheid. Ook voor de Zwolse
taartjunkie Kim Biemholt.
Door Annemarie van den Berg
Zwolle heeft met Kim Biemholt een goede vertegenwoordiger in het programma. Met haar kleurrijke mango-passievruchttaart verschijnt ze op de eerste proefdag in Maarsbergen. Samen met meer dan 500 andere kandidaten probeert ze op te vallen tussen alle bijzondere creaties. En dat lukt: Kim mag
deelnemen aan de tweede bakdag.
Back to basics
Het wordt de vijftien kandidaten die zijn overgebleven niet gemakkelijk gemaakt. ‘Van buiten naar binnen’ luidt het thema dat gedurende de dag steeds terugkomt. De bakkers beginnen buiten met beperkte middelen en een klein oventje. De jury zal extra letten op de stressbestendigheid van de kandidaten en het uiterlijk van hun creaties. Alleen de tien beste bakkers zullen uiteindelijk de klassieke Heel Holland Bakt-tent mogen betreden.
Opdrachten
De eerste opdracht lijkt veel gemakkelijker dan het daadwerkelijk is: een taart opspuiten in 80 seconden. Dat dat nog niet meevalt, wordt al snel
duidelijk als de eerste kandidaten een poging wagen. Kim kijkt met gespannen gezicht toe, maar voert de opdracht succesvol uit.
Flammkuchen á la Kim
Daarna wacht de flammkuchen, die naar eigen keuze mag worden bereid. Een lastige opdracht, die moet worden uitgevoerd onder toeziend oog van de kritische jury Ròbert van Beckhoven en
Janny van der Heijden. De ‘Flammkuchen á la Kim’ – met chorizo, Parmezaanse kaas, rucola, rode ui en knoflook – valt gelukkig in de smaak.
Door!
Met al die positieve feedback kan het haast niet missen, Kim Biemholt heeft een plek bemachtigd in de tent van Heel Holland Bakt. Maar het werd nog heel spannend. Er zijn slechts twee plekjes over als Kim het felbegeerde schort krijgt uitgereikt: ze zit bij de laatste tien kandidaten van Heel Holland Bakt. Vanaf zondag is Kim Biemholt wekelijks te volgen in haar strijd om de beste thuisbakker van Nederland te worden.