Zwolse trots Kim Biemholt in Heel Holland Bakt

Foto: Roland J. Reinders

Het zesde seizoen van Heel Holland Bakt gaat op 9 december van start. De Zwolse Kim Biemholt (29) heeft het dit jaar tot de laatste 15 kandidaten geschopt, wat betekent dat haar bakkunsten binnenkort te volgen zijn in het populaire programma.

Door Annemarie van den Berg

De bakhobby van Kim, in het dagelijks leven werkzaam als pedagogisch medewerker, ontstond toen ze een jaar of 16 was. “Het begon simpel, met pakjes en zakjes. Dat werd me niet meteen in dank afgenomen, de keuken veranderde altijd in een chaos als ik aan het werk was.” Toen Kim voor het eerst op zichzelf ging wonen, werd de hobby uitgebreid. “Ik ging steeds meer zelf uitproberen. Ik gebruikte wel bestaande recepten, maar geen pakjes en zakjes meer.”

Creativiteit

Toen Kim voor het eerst ging samenwonen, ging ze creatiever aan het werk. “Ik had eindelijk iemand om voor te bakken!” Ze ging haar eigen recepten bedenken en liet deze keuren door mensen uit haar omgeving. Dit heeft uiteindelijk geleid tot haar eigen website en Instagramaccount, waar ze de mooiste recepten en creaties deelt met de buitenwereld.

Langgekoesterde wens

Deelname aan Heel Holland Bakt is een langgekoesterde wens van Kim. Ze ontdekte het programma in het derde seizoen en heeft het sindsdien gevolgd. “De laatste jaren heb ik veel geoefend om aan het programma mee te kunnen doen. Ik heb veel nieuwe recepten gemaakt en nieuwe technieken aangeleerd.”

Zenuwslopend

Het harde werken is beloond, want Kim heeft de drie strenge voorrondes van het programma goed doorstaan. “De voorrondes waren ontzettend leuk, maar ook zenuwslopend. Je ontmoet veel mensen met dezelfde passie en je bewondert elkaars creaties. Maar soms geven die creaties van anderen ook extra spanning en onzekerheid.” Ook het werken met tijdsdruk was even wennen voor de Zwolse bakker. “Ik ben een perfectionist. Als iets niet lukt, doe ik het desnoods drie keer over. Dat kan natuurlijk niet in dit programma, waar je binnen een bepaalde tijd je creatie af moet hebben.”

Spannend

Voor Kim is de stressvolle periode nu even voorbij. De opnames zijn klaar en het is afwachten tot de afleveringen beginnen. De kandidaten van dit jaar hebben ervaringen uitgewisseld met oud-kandidaten. Kim kan zich nog geen voorstelling maken van de media-aandacht die haar wellicht te wachten staat. “De oud-kandidaten hebben ons erop voorbereid, maar het voelt nog onrealistisch.”

Bakhobby

Wat er de komende maanden ook gebeuren mag, bakken blijft Kim zeker. “Ik wil nog geen afstand doen van mijn huidige baan, maar ik zou mijn bakhobby wel meer willen uitbreiden. Zo wil ik meer bestellingen aannemen en actiever aan het werk gaan met mijn website. Mijn droom is om ooit een eigen café te openen, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op die manier kan ik mijn bakhobby combineren met het werk als pedagodisch medewerker.”

Vanaf zondag 9 december is Kim wekelijks te zien in Heel Holland Bakt, om 20.20 uur op NPO1. Haar creaties zijn te vinden op Instagram (Taartjunkie) en www.taartjunkie.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden