Eigen Kracht Werkt voor vrouwen in de techniek, bijeenkomst in Zwolle

Steeds meer banen in de techniek voor vrouwen
Steeds meer banen in de techniek voor vrouwen
Foto: Carree

Steeds meer banen in de techniek worden geschikt voor vrouwen. Daarom houdt vrouwenplatform Carree op donderdag 27 september een informatiebijeenkomst voor kansen op werk in de regio Zwolle. Eigen kracht werkt.

Carree ziet kansen voor vrouwen of ze een nieuwe baan willen of een overstap willen maken naar een andere branche of als herintreder weer de arbeidsmark op wil. Techniek, zo is de gedachte van veel vrouwen is fysiek zwaar werk! Maar door de digitalisering en robotisering komen er ook steeds meer banen vrij in de techniek en ICT die geschikt zijn voor vrouwen. Hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker voor vrouwen om in de techniek of ICT te gaan werken. Met name in de ICT heb je veel verschillende functies. Het is overal en altijd aanwezig in de huidige samenleving en binnen elk bedrijf. Er is een grote diversiteit aan technische beroepen bij verschillende werkgevers! En in de toekomst zal deze vraag alleen maar toenemen. Werken in deze branche geeft dan ook heel veel kansen op een mooi carrièreperspectief!

Programma!

Tijdens de bijeenkomst bij het PEC Zwolle Stadion wil Carree laten zien wat de mogelijkheden zijn. Er is een ochtendprogramma van 9.30 tot 11.30 uur en een avondprogramma die duurt van 19.30-21.30 waarin vrouwen de kans krijgt om in gesprek te komen met een medewerker van een bedrijf. Als eerste gaan de aanwezige bedrijven iets vertellen over:

  • Het aanbod van werk dat het bedrijf heeft.
  • Wat het bedrijf vrouwen te bieden heeft.
  • Wat de toekomstmogelijkheden van het bedrijf zijn.
  • Wat het bedrijf nodig heeft om de vacatures in te kunnen vullen.

Na de gezamenlijke presentaties door aanwezige bedrijven gaan de deelnemers in gesprek met de medewerkers van de bedrijven om tot een passende match te kunnen komen en vervolgstappen af te spreken. Vanuit Carree denkt men mee over hoe de wensen qua werk zo goed mogelijk kunnen aansluiten op het aanbod van de bedrijven. En welke vervolgstappen er nodig zijn.

Aanmelden!!!

Aanmelden kan via het aanmeldformulier of  stuur een email naar [email protected]. Geef hierbij de voorkeur aan voor de ochtend- of avondsessie. Voor  vragen neem dan contact op met de projectleider Jojanne Lageveen via [email protected] of 06-15258350.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen