Veilig fietsen op een e-bike krijgt extra aandacht bij Stella Fietsen

Veilig met een E-bike de weg op
Veilig met een E-bike de weg op
Foto: Stella fietsen

ZWOLLE – Stella Fietsen gaat actief aan de slag met veilig fietsen op een e-bike. Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal fatale ongevallen met een e-bike in 2017 sterk is toegenomen.

Om veilig fietsen op een (elektrische) fiets extra aandacht te geven, houdt Stella Fietsen van 7 tot en met 21 mei de E-bike Proefrit Weken, waarbij veilig fietsen op een e-bike centraal staat.

Veiligheid

“Door het organiseren van de E-bike Proefrit Weken die in het teken staan van veilig fietsen, hopen we mensen nog meer bewust te maken van het veilig gebruik van een e-bike. De e-bike adviseurs geven advies en praktische tips. Ze geven onder andere uitleg over het rustig wegfietsen vanuit stilstand, het gebruik van de juiste ondersteuning en de juiste zithouding. Eenvoudige punten, maar wel belangrijk om ongevallen te voorkomen”, aldus Johan Makaske, woordvoerder van Stella.

Stella

Veiligheid in het verkeer heeft bij de Nunspeetse fietsenfabrikant altijd de volledige aandacht. Bij de E-bike Testcenters is altijd een e-bike adviseur aanwezig die advies en praktische tips geeft. Op donderdag 10 mei is er ook een Veiligheidsadviseur aanwezig bij het E-bike Testcenter in Zwolle. De Veiligheidsadviseur is aanwezig om meer informatie te geven over veilig fietsen op een e-bike.

Lees meer:

Mensen die elektrische fiets niet onder controle hebben: afstappen

Ouderen en E-bike blijkt gevaarlijke combinatie volgens CBS

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen