Verkeersmaatregelen Ster van Zwolle

Foto: Redactie

Er wordt een aantal verkeersmaatregelen getroffen rondom de Ster van Zwolle op zaterdag 2 maar. De openingsklassieker start traditioneel op het Grote Kerkplein maar eindigt op de Blaloweg. Ook wordt er een pro Palestina-betoging gehouden in de binnenstad. Daarom wordt de Nieuwstraat tijdelijk afgesloten.

De start van van de Ster van Zwolle is op het grote Kerkplein om 12.00 uur. Daarna rijden de renners geneutraliseerd via de Sassenstraat, Groot Wezenland, Schuurmanstraat naar de Wethouder Alferinkweg en Marsweg. De officiële start is op de Oldeneelallee en rijden via de Wijheseweg richting Wjhe. Tussen 12.00 uur en 18.30 uur is de Blaloweg richting A28 afgesloten. Het peloton komt via de Spoolderbergweg terug richting Zwolle. Ze rijden via de Kleine Veerweg, Nilantsweg, Meenteweg, Turnhoutsweg, Westenholterallee, Hasselterweg, Voorsterbrug, Hasselterweg naar de Blaloweg waar de finish ter hoogte van Scania is getrokken. Hiervoor is de Blaloweg in de richting van de A28 afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen Hasselterweg/Russenweg en de Westenholterallee. De Blaloweg in de richting van de Zwartewaterallee blijft open. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hasselterweg en de Westenholterallee richting de A28. Het fietspad is ook afgesloten. Fietsers worden omgeleid naar het fietspad aan de overkant.

Pro Palestina-betoging

Tijdens de Ster van Zwolle is omstreeks 14.00 uur een betoging in de binnenstad. Om dit in goede banen te leiden wordt de Nieuwstraat, vanaf de bocht ter hoogte van het Rodentorenplein, tijdelijk afgesloten van 14.30 uur tot 16.30 uur. Het gaat om een pro Palestina-betoging die vertrekt vanuit het Weezenlandenpark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen